Varmestyring og kjøling ❄️
Styr varmeovnen din med Tibber

Det du trenger å vite om hvordan du styrer varmeovner din i Tibber-appen

Oppdatert over en uke siden

Varmeovner finnes i flere ulike varianter, bl.a. finnes det varianter som både kan generere varme og distribuere den (elektriske og oljebårne varmeovner), samt varianter som kun kan distribuere varme.

Den første typen har ofte et innebygget varmeelement som genererer varmen som deretter overføres (fordeles) til inneluften. Med den andre typen transporteres vanligvis oppvarmet vann gjennom rør til varmevnen, som en del av et vannbårent system. I begge tilfeller kan du kontrollere distribusjonen (og i førstnevnte tilfelle er genereringen også inkludert i kontrollen) av varme og få tilgang til smarte funksjoner ved å koble elementene dine til Tibber 🔥.

Elektriske og oljebårne varmeovner

Når du installerer en ny varmeovn i dag, er det vanligvis av den direktevirkende eller oljefylte typen. Begge har et innebygd varmeelement som genererer varme når de er slått på.

• Med direktevirkende elektriske elementer ledes varmen som genereres til fronten, vanligvis laget av metall eller glass, og derfra videre til inneluften. Den største fordelen med denne typen er at den varmes raskt opp.

• Med et oljeelement varmes først oljen opp, som igjen varmer opp inneluften via fronten. Denne typen bruker lengre tid på å varmes opp, men fordelen med dette er at oljen er tregere og dermed holder varmen lenger, også etter at den slås av.

For å styre denne typen elementer via Tibber kreves det at du har elementer med Wifi-tilkobling fra ett av følgende merker:

• Ebeco (Wallflex 500)

• Adax (eller Glamox)

• Mill

Vannbårne elementer

Disse elementene monteres vanligvis i forbindelse med nybygg eller større bygg, fordi det krever rørføring til for eksempel varmepumpe. Varmen genereres og lagres i vann som deretter pumpes rundt til elementene, som deretter overfører varmeenergien til luften på samme måte som med elektriske eller oljeelementer.

For å styre denne typen element via Tibber trenger du en WiFi-tilkoblet termostat fra ett av følgende merker:

• Tado

• Netto atmosfære

• En termostat fra et annet merke styrt via Homey eller FutureHome.

Hvorfor bør jeg bruke Tibbers smarte varmestyring for varmeelementene mine?

Ved å koble elementene eller termostatene dine til Tibber får du tilgang til alle sammen i Tibber-appen og kan styre dem individuelt eller per rom avhengig av systemet ditt (les mer). Ved å bruke smart varmestyring lar du Tibber varme opp hjemmet ditt på de optimale timene, noe som resulterer i lavere kostnader. Tibber vet nemlig strømprisen på forskudd, og kan derfor styre oppvarmingen din slik at det varmes opp mest når strømprisen er på sitt laveste. Siden varme har en treghet, får du en lavere kostnad uten at det går ut over komfort 🔥.

Slik kommer du i gang:

1. Når du har installert produktet i hjemmet ditt, må det konfigureres i produsentens app.

2. Deretter går du til "Power-ups" i Tibber-appen, finn produktets merke i listen, klikk på den og trykk på "koble til". Deretter følger du instruksjonene i appen.

3. Når det er gjort, går du tilbake til startskjermen til Tibber-appen. Hvis du ikke ser widgeten med varmeovnen/termostaten på startskjermen, klikk på filter-ikonet øverst til høyre hjørne og huk av for at produktet skal vises.

4. Når du klikker på den nye widgeten på hjemskjermen vil du se den innstilte måltemperaturen og den faktiske innetemperaturen, samt modusen enheten er i. Du kan klikke på alle disse for å få mer informasjon, endre tilstander osv.

5. Nederst (inne i widgeten) finner du en knapp som heter «Smart oppvarming: Av». Når du klikker på den kan du stille inn dine preferanser og aktivere smart oppvarming. Når du er ferdig, vil det stå "Smart Heating: On".