Ngenic Tune - smart termostat
Oppdatert over en uke siden

Den smarte Ngenic termostaten fungerer med de fleste merker av bergvarme, elektriske varmtvannsberedere, luft/vann-varmepumper, vann/vann-varmepumper og fjernvarme. Du kobler Ngenic sin styreenhet mellom varmepumpen og utesensoren, som deretter styres av termostaten for å varme opp hjemmet ditt smartere.

Ved å koble Ngenic til Tibber, styres varmen ved hjelp av autopilot, noe som sikrer at hjemmet bruker så lite strøm som mulig med hensyn til inne- og utetemperatur, strømpris og forholdene i hjemmet

⚙️ Installasjon:

Å installere en Ngenic Tune er noe de fleste med vanlig teknisk innsikt klarer – uten å være verken elektriker eller IT-ekspert. Ngenic leveres med alt du trenger og installasjonen tar ca. 20 minutter.

Ngenic består av tre deler:

• En hub som kobler styringsenheten og innesensoren til Internett

• En batteridrevet styringsenhet (montert mellom utesensoren og varmepumpen)

• En batteridrevet, trådløs innesensor (måler lys og temperatur)

Hub: Står for kommunikasjonen mellom styringsenheten og innesensoren. Hubben styrer også kommunikasjonen over Internett for å lage smarte beregninger og vise data i appen.

For å installere hubben din må du først koble til strømadapteren, og deretter koble til en nettverkskabel mellom hubben og internettruteren din.

Styringsenhet: Denne gir signal til varmesystemet ditt om hva det skal gjøre for å levere riktig temperatur. Denne sitter mellom utesensoren for varmesystemet ditt og selve varmesystemet (for eksempel varmepumpen).

For å installere styringsenheten kutter du først kabelen mellom utesensoren og varmesystemet. Koble deretter styringsenheten mellom de to kabelendene du nå har. Hvis du vil reversere dette så følger det med et gjenopprettingssett, slik at du får alt tilbake til slik det var før.

Innesensor: Følger din innetemperatur og solinnstråling for å gi styringsenheten best mulig data om hvordan varmen skal styres.
For å installere innesensoren fester du den til veggen i rommet du vil bruke som referansepunkt for oppvarmingen. Vanligvis blir kjøkken, gang eller stue brukt som plassering for sensoren.

🔎 Hvordan aktiverer jeg smart varmestyring?

1. Aktiver spotprisjustering (spot price adjustment) i Ngenic-appen.

2. I Tibber-appen klikker du så på Ngenic-widgeten fra hjemskjermen.

3. Still inn den komforttemperaturen du vil at Ngenic skal holde i hjemmet ditt.

4. Nå er smart varmestyring aktivert 👍

❓Ofte stilte spørsmål om Ngenic Tune:

Er mitt varmesystem kompatibelt med Ngenic?
Dette kan du sjekke ved å klikke her.
Fyll inn opplysninger om ditt varmesystem så finner du ut om den er kompatibel eller ei 🙂

Jeg har koblet Tibber sammen med Ngenic Tune. Er det noe mer jeg trenger å gjøre for å få smart varmestyring?
I Ngenic-appen er det en funksjon som heiter "Spot price adjustment". Denne må aktiveres. Etter dette vil du kunne styer varmen smartere slik at det varmes mest når strømprisen er lav kontra når den er høy.

Huset mitt har flere separate soner hvor temperaturen i hver sone styres uavhengig av hverandre via trådløse termostater (feks Uponor). Hvordan vil temperaturstyringen fra Ngenic Tune spille sammen med de termostater jeg allerede har?

Ngenic vil kun styre temperaturen ut fra pumpa, så det er Uponor som vil ha siste ordet her for den faktiske temperaturen.

Du kan lese mer om Ngenic Tune i Tibber magazine, se artikkelen her.