Mill

Värmestyring med Mill Power-up

Uppdaterad idag

Koppla ihop dina Mill-enheter med Tibber, för att få tillgång till insikter och smarta funktioner.

För generell och grundläggande information rörande element kolla in denna artikel.

Om du inte redan upptäckt det så har vi nu två Mill Power-ups tillgängliga i Tibber-appen. Vilken du bör välja beror på lite olika saker. Häng med så ska vi reda ut detta.

Mill 1.0

Detta är vår "gamla" Power-up. Denna talar direkt med Mills gamla API. Denna bör därför endast användas av användare med generation 1-enheter ifrån Mill, även om du använder deras senaste app-version.
Den enda riktiga förändringen här, är namnet.

Genom att koppla dina Mill-enheter till denna Power-up får du insyn och insikt gällande dina enheter och din användning av dina enheter ifrån Mill. Du får också tillgång till smarta funktioner så som bortaläge, Värmestyrning och dag- & nattsparläge. Du kan läsa mer om det här.

Mill 2.0

Detta är vår nya Power-up. Vi skapade denna för att säkerställa funktion med de generation 2 och 3-enheter som genomfört uppgraderingen som följer med senaste Mill-appen.
För att kunna uppgradera dina enheter behöver du uppdatera Mill-appen, till åtminstone version 4.3.9.29 för iOS och/eller version 4.3.16.50 för Android, och sedan följa vidare instruktioner däri.
Denna Power-up kan med andra ord bara användas av generation 2 och 3-enheter som genomfört uppgraderingen. Det är värt det, med denna Power-up kommer endel funktioner som vår gamla Power-up inte har stöd för.

Om du är osäker på vilken generation dina enheter har, kan du kolla på serienumret. Börjar det med SKAG så är det en generation 1.

Den nya funktionaliteten med Mill 2.0:

I den nya Mill-appen har du möjligheten att gruppera dina enheter i rum. Vad som är viktigt att ha i åtanke är hur detta kommer påverka och se ut i Tibber-appen.

• Om dina element inte är grupperade in i rum eller om de är grupperade in i rum men inställda för att kontrolleras individuellt så kommer varje enskilt Mill-element läggas till i Tibber-appen som en "termostat-widget".

• Om dina element är grupperade i rum och inställda att kontrolleras på rumsnivå så kommer det skapas en "termostat-widget" per rum istället. Detta gäller då för alla element som inte är inställda för att kontrolleras individuellt.

När måltemperaturen ändras via Tibber kommer eventuellt förvalt läge ändras till "Comfort Mode" i Mill-appen. Detta har att göra med att övriga lägen kommer med begränsade möjligheter för oss att styra elementen så som vi behöver för att våra funktioner ska fungera.

Vi stödjer med denna Power-up även Mill Sense. Denna kommer dyka upp i Tibber-appen som två "sensor-widgets". En för luftfuktighet och en för temperatur.

Beroende på hur den är uppsatt i Mill-appen, kan den även komma att påverka temperaturen som visas i "termostat-widget" för dina rum och/eller individuella element.
Temperaturen som visas här, utan en Mill Sense är alltid genomsnittstemperaturen för rummet om termostat-widget representerar ett rum, med en Mill Sense är det dess uppmätta temperatur som kommer visas här istället. Om det gäller individuella element så är det den av elementet faktiska uppmätta temperaturen som visas.

Om du ändrar något "större" i Mill-appen, t.ex. flyttar elementen mellan rum, lägger till eller tar bort element, så kommer du behöva para om dina enheter via Tibber-appen för att ändringarna ska slå igenom.

PS. Så snart Värmestyrning eller bortaläge är aktiverat i Tibberappen så kommer en Tibber-logo att visas i Mill-appen, för att meddela att vi nu tagit kontroll över dina element.

Kom igång med din nya Mill-produkt

Du behöver först installera dina element enl. instruktion ifrån Mill. Se deras manual eller kontakta deras support om du behöver hjälp.

När det är klart är det dags att koppla ihop din produkt med Mill-appen. Detta kan vara lite knepigt så här har du lite tips på vägen:

• Produkten bör anslutas direkt till routerns 2.4Ghz wifi, mode b/g/n.

• Bluetooth är nödvändigt att ha aktiverat på din telefon under denna process.

• Minimum OS-version: iOS 8.0 eller Android 5.0.

När detta är klart och du säkerställt att allt är uppsatt och fungerar som det ska ifrån Mill-appen är det dags att gå över till Tibber-appen.

Gå till "Power-ups", sök upp den Power-up i listan du ska använda och klicka dig in på den. Tryck på "Koppla in" och följ vidare instruktioner där så bör dina relaterade enheter och sensor-information dyka upp på hemskärmen i Tibberappen.
Glöm inte kika bakom regleget uppe till höger på startskärmen i Tibberappen om du inte hittar widgets för dina Mill-enheter på hemskärmen efter en lyckad ihopparning.