Det finns en djungel av smarta enheter ute pĂ„ marknaden och mĂ„nga hittar du i vĂ„ran egen Tibber store. Vi har integrationer med mĂ€rken och modeller som vi kan prata med och styra via vĂ„r app. đŸ“Č

Den största boven i dramat Ă€r ofta uppvĂ€rmning, sĂ„ vet du inte vart du ska börja rekommenderar vi att börja dĂ€r! 👉 LĂ€s mer om hur smart uppvĂ€rmning fungerar, hĂ€r.

Letar du efter nya sĂ€tt, eller att fĂ„ till styrning med dina befintliga setup lite smartare? Vi gĂ„r in lite nĂ€rmare pĂ„ vad vi har som fungerar med appen och tillsammans kan vi hitta en lösning som passar bĂ€st för er! âšĄïž

GolvvÀrme

Vatten golvvÀrmesystem styrs vanligtvis av en trÄdbunden termostat per rum. För detta ÀndamÄl har vi Tado

Tados trÄdbundna smarta termostater kan ersÀtta dessa befintliga rumstermostater. Om du har flera rum med golvvÀrme behöver du en trÄdbunden smart termostat för varje rum som du vill styra med tado°.

Termostaten har tre inkopplingsmöjligheter: 230V relÀ (max 3A), analog styrsignal (max 36V) och digital styrsignal. Undersök i förvÀg om din nuvarande termostat gÄr att ersÀtta med tado° innan du pÄbörjar installationen.

🛠 Mer om installation hittar du pĂ„ vĂ„ran butikssida.

För golvvÀrme med elslingor har vi termostaten Heatit Z-TRM3.

Heatit Z-TRM3 passar i ett vanligt standard termostat-uttag och Termostaten kan kopplas till dina befintliga sensorer i golvet. Den levereras Àven med nya sensorer för bÄde golv och rum som du kan anvÀnda.

Termostaten kommunicerar via Z-Wave vilket krÀver att man har en smart hub som den kan prata med och koppla till Tibberappen (t.ex Athom Homey)

Mer om installation hittar du pÄ vÄran butikssida.

Element ♚

El element.

Är du intresserad av nya smarta element har vi mĂ„nga olika sorter av mĂ€rket Mill Heat dĂ€r vi erbjuder bĂ„de golvelement och element för vĂ€gginstallation.

Om du redan har element som Àr kopplat till vÀgguttag idag har vi Mill Wifi Socket. Termostaten har WiFi, inbyggd termostat och strömbrytare vilket gör att det Àr den enda enhet du behöver utöver en router för att styra ditt element med Tibber.

Har du ADAX hemma kan du koppla den direkt till Tibber under “Power-up” i appen.

Alla dessa kan ni styra pÄ distans via Tibberappen och anvÀnda er av vÀrmestyrning.

Radiatorer

Har du element med stÀlldon har vi flera alternativ, har Àr det viktigt att kolla vad som passar just dina element.

Fibaro krÀver en smarthub som kan prata över Z-Wave (ex. Athom Homey)

Den kommer med en sensor som man kan sÀtta upp lÀngre in i rummet vilket gör att elementet kan vÀrma tills hela rummet Àr i en behaglig temperatur.
Passar radiatorer med M30-, RTD-N och RA-N-anslutning)

Netatmo startpaket kommer med en egen brygga som gör att du kan koppla den till Netatmos app samt Tibber.

Medföljer 6 element adapters (M30 × 1,5, M30 × 1,0, M28 × 1,5x Danfoss RAVL, Danfoss RA, Giacomini - för att passa de flesta vattenburna element.

Tado startpaket kommer med en egen brygga som mÀter temperaturen och luftfuktigheten.
Passar radiatorer med M28-, RA-, RAV- och RAVL-anslutning.

☝ Alla dessa kan ni styra pĂ„ distans via Tibberappen och anvĂ€nda smart vĂ€rmestyrning.

VĂ€rmepannor och vĂ€rmepumpar. 🏡

Ngenic fungerar med de flesta system som vattenburen vÀrme, bergvÀrme, elpannor, fjÀrrvÀrme och frÄnluftsvÀrmepumpar sÄ lÀnge det finns en utegivare.
👉 Se kompatibilitet hĂ€r.

Med integrationen Nibe Uplink kan du ansluta mÄnga av Nibes vÀrmepumpar till Tibber för att följa temperaturen inomhus och i varmvattenberedaren. Om du har ett premiumkonto hos Nibe kan du dessutom styra vÀrmepumpen via Tibber-appen.
Integrationen Nibe MyUplink gör samma sak för Nibes nya S-Serie och dÄ krÀvs inget premiumkonto.

Tado smart termostat gÄr ocksÄ utmÀrkt att anvÀnda för att göra din vÀrmepanna/-pump smart. För kompabilitet rekommenderar vi att kontrollera detta med Tado.

Om du har ett vÀrmesystem utan rumstermostat eller med trÄdlös termostat kan du behöva du lÀgga till ett tado° Extension Kit, med detta fÄr du information om ifrÄn Tado isÄfall.

Luft/LuftvĂ€rme pumpar 🌬

Sensibo Sky Àr en WiFi-termostat som passar till alla typer/mÀrken av luft-luftvÀrmepumpar sÄ lÀnge dom pratar över IR med en fjÀrrkontroll.

Har du flera vÀrmepumpar som du kontrollerar via en enda fjÀrrkontroll behöver ni endast 1st Sensibo, annars 1st per vÀrmepump.

Sensibo Air Àr en uppdaterad version med en extra sensor för att kÀnna temperaturen just dÀr du Àr!

Har du en Luft/LuftvĂ€rmepump med tjĂ€nsten MelCloud kan du koppla den direkt till Tibber under “Powerups” i appen.

Har du en Panasonic med tjÀnsten ComfortCloud kan du koppla den direkt till vÄr power-up direkt i appen ocksÄ.

Hoppas detta har hjÀlpt samt inspirerat lite i jakten pÄ det Smarta hemmet, vill ni ha nÀrmare hjÀlp i Àmnet kan ni alltid kontakta oss via e-post eller i meddelande i appen!

👉 För mera tips och tricks kan ni alltid kika in Power Hacks i Tibber Magazine.