MyUplink for Nibe S-serie - Power-up

Integrasjon til Nibe S-serie varmepumper

Oppdatert over en uke siden

Nibe MyUplink er Nibes løsning for å kople sammen og styre Wifi-produkter i S-serien. Om du har en Nibe varmepumpe i S-serien som er koblet til appen Nibe MyUplink, kan du enkelt koble varmepumpen til Tibber og aktivere smart varmestyring.

Hvorfor skal jeg styre min Nibe varmepumpe med Tibber?

Med en Nibe S-serie varmepumpe kan du i tillegg til å kontrollere oppvarmingen direkte i Tibber-appen gjøre følgende:

📉 Automatisk styre oppvarmingen til døgnets billigste strømpriser

🔑 Automatisk senke varmen når du ikke er hjemme

🏖 Aktivere sparemodus når du er borte fra hjemmet over en lengre periode

Varmen vil styres automatisk ved hjelp av våre smarte algoritmer som tar hensyn til både værprognose og strømpriser. Les mer om hvordan smart varmestyring fungerer her.

⚡️ Hva trengs for å koble Nibe S-Serie varmepumpe til Tibber?

• For å kunne styre varmepumpen via Tibber trenger du en tilkoblet romføler til varmepumpen som er aktivert som styrende for en sone.

• Har du ikke romføler til Nibe varmepumpen, kan du likevel koble varmepumpen til Tibber men du vil ikke ha muligheten til å styre den direkte via Tibber-appen.

• Du trenger ikke Nibe MyUplink Premium for å kunne styre varmepumpen via Tibber.

🔌 Koble Nibe MyUplink til Tibber

➡️ Obs! Nibe MyUplink er for Nibe varmepumper i S-serien. Varmepumper i F-serien må kobles til Tibber via Nibe Uplink Power-up⬅️

Slik gjør du det:

1. Forsikre deg at varmepumpen din er oppgradert til siste versjon. Du vil få et push-varsel i MyUplink når oppdateringen er tilgjengelig, men du kan også klikke på Meny > Profil > Enheter for å se og installere oppdateringen.

2. Du trenger også at en sone (for eksempel underetasje) er satt opp for å kunne koble til Tibber. En sone skal bli opprettet automatisk hvis programvaren din er oppdatert.

3. Varmepumpen må være koblet til WiFi og en Nibe MyUplink -konto FØR du kobler den til Tibber.

4. I Tibber-appen går du til Power-ups, finner Nibe MyUplink i listen og trykker på "Koble til". OBS! Nibe MyUplink og Nibe Uplink er to ulike tjenester fra Nibe, derfor er det to Nibe Power-ups i listen.

5. Svar på om varmepumpen har den siste programoppdateringen:

6. Svarer du "Den er oppdatert!" må du videre bekrefte om du kan se innendørstemperaturen i din myUplink app. Dersom du kan det betyr det at du har en romsensor tilkoblet myUplink:

Svarer du "Nei, det kan jeg ikke" får du informasjon om hvor du eventuelt kan kjøpe en tilhører de sensor eller om du vil koble til uten smart varmestyring:

7. Svarer du at du kan se innendørstemperaturen må du videre bekrefte at din romsensor er styrende for sonen:

8. Deretter bruker du samme innloggingsinformasjon som du bruker i Nibe myUplink-appen:

9. Tilslutt sjekker du at alle felt er huket av og klikker på "Yes, allow":

10. Nibe MyUplink Power-up ska nå finnes tilgjengelig på hjemskjermen. Om du ikke ser den, klikk på filter-ikonet oppe i høyre hjørnet i Tibber-appen, huk av for MyUplink – så skal den dukke opp på hjemskjermen.

Tilbehør:

• Romfølere og termostater kobler du først til varmepumpen i myUplink (Nibes app).

• Etter at en sensor er lagt til må den aktiveres som styrende for en sone for at Tibber skal kunne legge til føleren som en termostat. Dette gjør du på varmepumpens display ved å klikke deg frem til 1.1.3 - Rominnstillinger, velg sone og klikk på Varme for hvor sensoren skal styre.

Hvordan fungerer smart oppvarming med Nibe?

I denne artikkelen forklarer vi hvordan smart oppvarming med Tibber fungerer og fordelene med det.

Har du Nibes Smart Pristilpasning aktivert, vil denne funksjonen skrus av når du aktiverer Smart Varmestyring i Tibber-appen. Tibber vil styre varmen ut i fra komforttemperatur og strømpris.

Det som er litt spesielt med Nibe MyUplink er at Nibe deler inn huset i "klimasystemer" og "soner", som kan være et enkeltrom med romføler. Foreløpig regulerer Tibber kun den første sonen i et klimasystem og Tibber ser på hver kontrollerende romføler som en termostat. Dvs dersom du øker varmen med 1 grad i Tibber-appen, vil den justere settpunktet i den aktuelle romføleren. Dersom Tibber øker varmen med 1 grad som en del av smartvarme-funksjonen vil det skje uavhengig av settpunktet i romføleren.

Ofte stilte spørsmål:

Trenger jeg et ekstra produkt for å koble Nibe MyUplink direkte til Tibber?

Du trenger ingen ekstra produkt for å koble Nibe MyUplink power-up til Tibber.

Mitt MyUplink-passord fungerer ikke med Tibber, hvorfor?
En grunn kan være at passordet inkluderer spesialtegn (f.eks "#%/*). Prøv gjerne å endre til et passord uten spesialtegn så vil det trolig løse seg.

Hvilke produkter/tilbehør kan kobles opp med Nibe MyUplink?

Utover Nibe S-serie varmepumper, finnes det noen trådløse enheter (romfølerer og termostater) som gjør at du kan få maksimal utnyttelse av oppvarming av hjemmet ditt. Disse tilleggsproduktene kan du feks kjøpe hos forhandlere av Nibe Varmepumper:

THS 10 - Trådløs temperatur og fuktsensor

ROT 10 - Trådløs romtermostat og fuktighetsmåler

RPP 10 - Repeater

Hva er forskjellen mellom Power-up'ene Nibe MyUplink og Nibe Uplink?

Nibe MyUplink er Nibes nye løsning for S-Serie varmepumper.
Nibe Uplink er Nibes løsning for F-Serie varmepumper.

Hvordan kan Tibber varme opp hjemmet mitt smart med Nibe MyUplink?

Med smart oppvarming kan du redusere oppvarmingskostnadene dine ved å styre varmen i hjemmet ditt smartere med Tibber. Med en tilkoblet varmepumpe kan du enkelt stille inn ønsket temperatur i Tibber-appen. Varmen styres deretter automatisk ved hjelp av våre smarte algoritmer som tar hensyn til både værmelding og strømpris. Tibber flytter oppvarmingen så mye som mulig til de billigste strømprisene i døgnet, helt automatisk, uten at det går ut over komforten.
Les mer om smart oppvarming her.

Hva er forskjellen på Nibe MyUplink og Sensibo Air?

Med en integrasjon direkte via MyUplink kan vi hoppe over et ekstra steg enn tilkobling via med Sensibo. Om du har en Nibe S-Serie i dag vil integrasjonen av Nibe MyUplink være den beste løsningen for deg.

Jeg har en Sensibo, men jeg ser at det er mulig å benytte smart oppvarming med varmepumpen direkte via Nibe MyUplink-integrasjonen. Hva er det beste alternativet å bruke?

Begge integrasjonene fungerer bra. Vi anbefaler integrasjonen med Nibe MyUplink siden Tibber har direkte kontakt med varmepumpen gjennom denne integrasjonen.

Jeg har koblet Nibe S-serie til Tibber, men får beskjed i appen at den ikke finner noen sensorer eller termostater å koble til. Hva skal jeg gjøre?

Årsaken til dette kan være:

• Ingen romføler er lagt til i systemet

• En romføler er lagt til men ikke aktivert som styrende for en sone.

1. Først kan du kontrollere om varmepumpen din er online med din Nibe MyUplink. Det er viktig at du bruker samme innloggingsdetaljer i Tibber-appen som du bruker i Nibe MyUplink-appen.

2. Forsøk å koble fra MyUplink fra Tibber-appen. Logg ut av Tibber-appen og ta bort cache fra appen (for å renske cache fra appen går du til
    innstillinger --> Apper--> Tibber--> Lagring--> Renske cache). Logg inn i Tibber-appen igjen og koble til Nibe MyUplink under Power-ups igjen.

Dersom problemet fortsatt er der kan du kontakte sende oss ved å sende oss en melding i appen eller sende en mail til hello@tibber.com så skal vi hjelpe deg 🤗.