Sensibo - termostat for luftvarmepumpe

Smart varmestyring med Sensibo - termostat for luftvarmepumpe - og ofte stilte spørsmål

Oppdatert over en uke siden

Sensibo er en wifi-fjernkontroll med innebygd termostat som gjør alle merker av luft-luft varmepumper smartere. Kontroller luftvarmepumpen din fra din mobil, uansett hvor i verden du er. Alt du trenger er en WiFi-tilkobling. Ved hjelp av Sensibo kan du redusere strømkostnadene og forbruket ditt gjennom smartere oppvarming av hjemmet.

Smart varmestyring med Sensibo

I Tibber-appen velger du en komfort-temperatur som vi bruker for å styre hvilken temperatur som skal sendes til varmepumpen din via Sensibo.

Når du har aktivert smart varmestyring i appen vil vi styre komfort-temperaturen basert på strømpris, værvarsel og isolasjonsgrad. Det vil si at temperaturen satt på varmepumpen kan være høyere eller lavere enn din valgte temperatur.

Temperaturen til Sensibo sin sensor brukes som visning i appen. Den blir også brukt til å lære hvor fort temperaturen synker og øker i rommet, slik at vi bedre kan smartstyre dag- og nattmodus for deg med minst mulig strømforbruk.

Dag- og nattmodus 🏙🌃

Ved dag- og nattmodus senker vi ikke temperaturen med mer enn 3ºC, det er med tanke på å bruke energi på en mest mulig effektiv måte. Hvis eksempelvis temperaturen senkes for mye vil varmepumpen jobbe hardere for å varme opp igjen til ønsket temperatur, og derfor bruke mer energi enn nødvendig.

Feriemodus🏖

I feriemodus/sparemodus setter vi ned temperaturen til den laveste tilgjengelige for varmepumpen. For noen modeller settes temperaturen derfor ned til 10ºC, mens for mange andre settes den ned til rundt 17ºC.

Sensibo sin sensor viser av og til en litt høyere temperatur enn det faktisk er, men avviket er alltid konstant. Det kan være den spesifikke enheten eller plasseringen av Sensibo som er årsaken til det (f.eks at luftstrømmen fra varmepumpen treffer Sensibo enheten).

❓Ofte stilte spørsmål om Sensibo:

Hvorfor varmer varmepumpen når Sensibo er stilt inn på dagsenk?
Ved dag- og nattmodus senker vi ikke temperaturen med mer enn 3ºC, det er med tanke på å bruke energi på en mest mulig effektiv måte. Derfor kan varmepumpen blåse varmt i periodevis selv om dagsenk er på.

Vil Sensibo fungere på min varmepumpe?
Sensibo fungerer i utgangspunktet sammen med alle luftvarmepumper / -systemer og klimaanlegg, forutsatt at den har en IR-mottaker for å motta signaler fra en fjernkontroll.

Jeg har byttet WIFI, hva gjør jeg for å få Sensibo til å fungere igjen?
Da må Sensibo kobles opp på nytt. Følg denne oppskriften: https://support.sensibo.com/l/en/article/elgc8il1zt-how-to-reset-the-wi-fi-password-on-sensibo-sky

Hvordan installerer jeg Sensibo?
Sensibo installerer du selv på noen få minutter. Du bør plassere den slik at den har klar synsvidde til innedelen av varmepumpen og tilgang til en stikkontakt. Den installeres gjennom Sensibo-appen og du trenger et tilgjengelig Wi-Fi-nettverk (2.4GHz). Følg deretter instruksjonene i appen trinnvis.

Hva er forskjellen på Sensibo Air og Sensibo Sky?
Sensibo Air er oppfølgeren til Sensibo Sky og kommer med en rekke forbedringer. Nytt design, ekstern sensor for smartere styring, og en mer miljøvennlig produksjonsprosess for å nevne noe.