Smarte hjem
Smartere hjem - slik kommer du i gang 🏰

I denne artikkelen fÄr du enkle tips til hvordan du kan komme i gang med Ä gjÞre hjemmet ditt smartere

Oppdatert over en uke siden

Smarthus er elektriske installasjoner som for eksempel kan bidra til Ă„ gi boligen lavere energiforbruk og bedre komfort. Det er lett Ă„ fĂžle at smarthus er for komplisert og avansert. Men nĂ„r en fĂžrst har satt seg inn i det er det faktisk mye enklere enn hva en trodde!đŸ€© Smarte hjem kan ogsĂ„ spare deg for penger, spesielt pĂ„ litt lengre sikt. I denne artikkelen gir vi deg enkle tips til hvordan du kan komme i gang.

Oversikt

Start med Ä fÄ oversikt over forbruket ditt. Hvor og hva trekker mest strÞm?
​Tibber Pulse er en fin dings for Ă„ fĂ„ denne innsikten, fordi du kan fĂžlge forbruket sanntid i Tibber-appen. Ved Ă„ fĂžlge med pĂ„ strĂžmprisen i Tibber-appen vil det vĂŠre lett Ă„ fĂžlge manuelt med pĂ„ nĂ„r man bĂžr redusere forbruket og hva som mĂ„ endres. For de fleste er den stĂžrste “strĂžmtyven” oppvarming đŸ”„

Du kan begynne i det smĂ„ og bygge huset ditt gradvis smartere. Ta for eksempel rom for rom eller start med et omrĂ„de som oppvarming (varmekilde) eller belysning. Produkter til et smarthus er relativt rimelig Ă„ investere i (opptjent Tibber-bonus kommer godt med her 💰), og de aller fleste produktene er enkle Ă„ installere.

Kom i gang âšĄïž

De smarte lÞsningene til hjemmet trenger ikke Ä bygges inn i veggene, det kan vÊre enkle investeringer som gjÞr hverdagen enklere. Hvilken bolig du har kan ogsÄ ha innvirkning pÄ hvilke smarte lÞsninger som vil lÞnne seg/vÊre smarte for deg.

Enkle oppgraderinger:

• Smart termostat (til den varmekilden du har)

• Bytte ut “gamle” varmekilder

• VĂŠrstasjon

• Bytte ut “gamle” lyskilder med LED smart belysning

• Smartlading av elbil

• Smarthub

Varmekilder đŸ”„

Et sted Ä starte er Ä koble til en form for smart varmestyring. Her er det forskjellige muligheter basert pÄ hvilken type varmekilde hjemmet ditt har. Det finnes en smart varmestyring for alle hjem! Et annet steg er Ä se pÄ hvilke varmekilder du har. Har du mange gamle ovner, kan det vÊre penger Ä spare pÄ Ä bytte de ut til nyere ovner med WiFi eller bluetooth integrert, som Mill varmeovn for eksempel.
​

Ved Ä aktivere smart varmestyring via Tibber optimaliseres oppvarmingen med hensyn til strÞmpriser, vÊr og innetemperatur. Dette holder huset varmt pÄ en smartere mÄte, fordi alt styres automatisk nÄr du har aktivert smart varmestyring i Tibber-appen. Dette gir ogsÄ lavere strÞmforbruk og en lavere strÞmregning. En annen fordel med smart varmestyring er at du kan styre varmen uansett hvor du er i verden.

Vérstasjon 🌩

Å koble opp en vĂŠrstasjon gir deg oversikt og innblikk i vĂŠret utendĂžrs og inneklimaet ditt direkte pĂ„ mobiltelefonen. Den gir deg mĂ„linger pĂ„ luftfuktighet, lufttrykk, CO2-nivĂ„ og lydnivĂ„. Denne oversikten kan du koble direkte til Tibber-appen.

Smart belysning 💡

Smart belysning er en av de enkleste produktene du kan fĂ„ tak i hvis du tenker Ă„ komme i gang med smarthjem – perfekt for nybegynnere! Med smart belysning kan du tilpasse lysene etter vanene dine, slik at de kun er pĂ„ nĂ„r det trengs, UTEN at du trenger brytere. Det er ogsĂ„ mulig Ă„ koble til bevegelsessensorer for Ă„ automatisere lyskildene i hjemmet ditt.

Smartlading 🚙🔌

Har du elbil kan du gjennom Tibber gjĂžre selve ladingen av elbilen smart!
Ved Ä aktivere smartlading i appen, styres lading automatisk til de tidene der strÞmprisen er lavest, og det er samtidig fordelaktig for strÞmnettet. Kun noen fÄ trykk i appen sÄ er du klar! Her kan du lese mer om smartladning.

Smarthub 🔗

Hvis du har lyst til Ă„ koble “alle" de smarte dingsene sammen er en smart hub et godt alternativ. Det finnes flere smarte hubber pĂ„ markedet, og hvilken som er best for ditt bruk spĂžrs pĂ„ hvor mange enheter du skal koble sammen.
​

For eksempel smartehubben Athom Homey. Du kobler alle dine smarte produkter til hubben via Homey-appen og gjÞr hjemmet ditt smartere med Ä sette opp ulike automatiseringer med enhetene dine, kalt flows akkurat slik du vil ha det. Du kan for eksempel styre belysningen med bevegelsessensorer, slÄ pÄ kaffemaskinen nÄr du vÄkner, eller skru av varmen nÄr ingen er hjemme. Homey kan kombineres med Tibber, slik at du fÄr tilgang til et enda stÞrre bibliotek av smarte dingser i Tibber-appen.

Ta kontakt med vĂ„re Support Heroes i chatten eller send oss en mail til hello@tibber.com dersom du trenger hjelp til Ă„ komme i gang đŸŠžâ€â™‚ïžđŸ€›đŸ»

Svarte dette pÄ spÞrsmÄlet?