Alla samlingarInstallationer
Vad ingår i en standardinstallation för laddbox?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tillsammans med de installatörer som Tibber samarbetar med har vi tagit fram ett förmånligt erbjudande för en "standardinstallation" som täcker installationsmaterial och arbetstimmar för de flesta installationer. Kostnadstillägg kan tillkomma utöver standardinstallationen beroende på bostadens förutsättningar och specifika kundönskemål. Detta är något som bestäms på plats tillsammans med installatören.

Förutsättningar för att utföra installation:

• Installationen ska kunna utföras på ordinarie arbetstid (7:00 - 16:00).

• Tillräcklig signalstyrka för uppkoppling mot 3G/4G/GSM ska finnas på installationsplatsen.

• Tillräcklig signalstyrka via Wifi.

• Kund ska vara närvarande under installationen.

Notera! Vid nyinstallationer utnyttjas ej befintliga elkablar och säkringsmoduler. Material som krävs för att utföra tjänsten skall tillhandahållas utav Tibber med samarbetspartner av garantiskäl.

Innehåll i en standardinstallation:

• Förläggning av kabel, max 10 meter från elcentral/undercentral

• Håltagning (max 3 st hål inkluderat, max Ø 20 mm i betong)

• Installation av en laddbox.

• Installation av automatsäkringar, beroende på produkt, med personskyddsautomat eller jordfelsbrytare i elcentral/fasadmätarskåp. Om DIN-skena saknas (exempelvis elcentral med proppsäkringar), eller om det inte finns plats på existerande DIN-skena tillkommer en kapsling för att skydda produktens säkringsmoduler.

• Drifttagning av laddbox inklusive installations- och drifttagningsprotokoll.

Exempel på delar som ej ingår:

• Gräv-, schakt- och återställningsarbete av mark

• Uppsäkring av el-central eller utbyggnad/flytt av el-central

• Hjälpmedel som t.ex. lift och ställning

• Uppdaterade relationshandlingar och ritningar

• Rörinstallationer för kabelgenomföring