Easee laddbox – Felsökning

Något som inte står rätt till? Vi kanske kan hjälpa!

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du vill se den allmänna statusen för Easee-laddare och system, klicka här.

Kan jag skarva ihop två kablar för att få en längre?

Nej, det rekommenderar vi inte. Du behöver köpa en kabel som är längre. Att skarva ihop två sladdar innebär bara inte en stor brandrisk, vi kan inte heller garantera att det faktiskt fungerar efter att sladdarna klippts.

Vilken app ska jag styra smartladdningen med – Tibber eller Easee?

Vi rekommenderar att endast använda Tibber-appen om du vill använda smartladdning. Detta eftersom samarbetet mellan Easee's och vår app inte fungerar felfritt per i dag. Vi kan till exempel inte se om du har skapat ett schema genom Easee-appen. Tibber måste även vara operatör i easee.cloud om du vill ha smartladdning med Tibber.

Easee är inställd på smartladdning, men min bil är aldrig fulladdad?

För offlinebilar (icke-integrerade bilar) behövs batterinivån anges manuellt själv i Tibber-appen så att den matchar bilens aktuella batterinivå. Utan rätt angiven batterinivå blir det svårt för vår algoritm att skapa ett passande laddschema vilket kan resultera att batteriet inte blir laddat till 100% inför din avresetid som tänkt.

Ponera att din bils batterinivå är på 20%, då anger du samma värde i Tibber-appen under din offlinebils integration för att vi ska kunna skapa ett korrekt laddschema för resterande 80%.

Läs mer om hur smartladdning av offlinebilar funger här!

Easee smartladdning fungerar inte efter att jag manuellt började ladda tidigare.

Om du behöver ladda på en gång, och inte vill vänta på smartladdning, kan du åsidosätta smartladdning genom att trycka på "Start" när du är i Power-upen för Easee i vår app. Smartladdning kan också överskridas genom att manuellt trycka på touch-knappen ovanför ljusremsan på Easee-laddaren. Ljuset på Easee bör då ändras från blått till vitt.

Smartladdning kommer att avbrytas till nästa dag och kommer inte att fungera samma dag om du inte aktiverar smartladdning igen. Detta görs från Tibber-appen genom att klicka på Power-upen för Easee, klicka längst ner där det står "Smart charge: Paused" och här kan smartladdning aktiveras igen. I vissa fall måste du koppla bort och återansluta bilen från laddaren för att smartladdning ska starta om ordentligt.

Easee och bilen visar olika förbrukning, vilken är korrekt?

Easee har en intern mätare som mäter energin och som kommer vara mest korrekt i att visa laddförbrukning. Det är även denna vi baserar vår rabatt på. För direkta integrationer är förbrukningen en uppskattning baserad på olika data vi får från bilen.

Jag kan inte hitta S/N och/eller PIN-koden, kan ni hjälpa mig?

Inget S/N: Om det inte finns på guiderna som följde med laddaren, kontrollera under frontluckan. Du kan också hitta S/N genom att aktivera Easee WiFi (tryck på knappen på laddaren i 2 sekunder) och hitta den på din mobila enhet. Namnet på nätverket kommer då att innehålla S/N.

Ingen PIN-kod: Om du inte kan hitta PIN-koden någonstans, skicka oss S/N (EHxxxxxx) för din laddare, så tillhandahåller vi den åt dig.

Easee laddare minskar laddningshastigheten, vad händer?

Det kan bero på det varma vädret om det är under sommaren. Easee kommer att fungera som designat inom -32 och +40 grader. Om en laddare är monterad på en vägg och får direkt solljus kan den potentiellt bli upp till +70 grader. Laddaren kommer att sänka laddningshastigheten för att inte överhettas.

När jag ansluter Easee-laddaren till Easee-appen visar den felkod 500:

Installatören/elektrikern har inte slutfört steg 6 & 7 från snabbguidens installationsinstruktioner. Kolla sidan 15-16 här.

Jag kan inte ansluta till lokal Easee WiFi-hotspot:

Om du har VPN aktiverat när du försöker ansluta till det lokala nätverket Easee kommer du förmodligen inte att kunna ansluta. Inaktivera VPN tillfälligt för att lösa detta.

Easee laddare visar rött ljus. vad kan jag göra?

Först kan du försöka koppla bort och koppla bilen från laddaren och se om det hjälper och/eller ta säkringen i 2 minuter. Om det röda ljuset återkommer, kontakta vår support så att vi kan undersöka problemet ytterligare. Du når oss på hello@tibber.com via mejl samt i chatten.

Easee har tappat kontakten med Tibber-appen, vad är fel?

Det kan vara en hicka på laddaren. Försök att stänga av kretssäkringen (säkringen till laddboxen) i 5-10 minuter för att utföra en reset. Om detta inte hjälper, vänligen kontakta vår support. Du når oss på hello@tibber.com via mejl samt i chatten.

Easee ger inte full effekt som den borde efter att lastbalanseringen har kickat in, varför?

Detta är ett känt problem för oss och vi arbetar på en lösning med Easee. Detta händer när laddaren sänker laddningshastigheten på grund av höga temperaturer. Laddaren kommer då inte att höja hastigheten igen när temperaturen sjunker till acceptabla nivåer. Om du kopplar ur och återansluter kabeln från fordonet bör den ge normal effekt vid laddning igen.

Easee låser inte kabeln, vad kan vara fel?

Se till att kabeln sitter ordentligt i laddaren, så att låsmekanismen inte hindras på något sätt från att låsa kabeln. I sällsynta fall måste du trimma låset, vilket innebär att du måste klämma och hjälpa låset manuellt med fingret (eller en platt skruvmejsel). Görs enklast genom att ta bort frontluckan.

Easee låser inte upp min kabel. Vad ska jag göra?

Troligen är det låsarmen som spänner åt mot kabeln och gör att den sitter fast.

1. Tryck in kabeln hårt i laddaren.

2. Tryck på touchknappen på laddaren i 1-2 sekunder samtidigt som du vickar på kabeln och drar/rycker ut kabeln.

3. Upprepa några gånger så lossnar till slut låsarmen och du får ut kabeln. Motionera låsarmen lite upp och ned i någon minut så bör problemet inte återkomma.

Hur tar jag bort och ändrar operatör för min Easee-laddbox?

För att kunna använda din Easee laddare med Tibber måste du ha Tibber inställd som operatör.

Om din laddare har en annan operatör idag kan detta enkelt ändras i https://easee.cloud Logga in med samma användarnamn och lösenord som du använder i Easee -appen.

1. Gå till Sites ➡️ Operator ➡️ Unpair

2. Du bör då kunna ansluta Tibber som den nya operatören.

3. Efteråt kan du gå in i Tibber -appen och para ihop Easee här: Power Ups ➡️ Easee ➡️ Koppla in.

Om du får ett felmeddelande om att du har använt fel PIN-kod många gånger, måste du normalt vänta minst 24 timmar tills du försöker koppla ihop laddaren igen. Om det är viktigt att parkopplingen sker så snabbt som möjligt kan vi kanske få Easee att manuellt ta bort PIN-blocket under vardagarna. Kontakta supporten om du behöver detta!