Vi har upplevt rekordhöga elpriser i hela Sverige och det lönar sig mer än någonsin att se över olika besparingsåtgärder på den el du använder.

Med Tibber kan du spara el med flera enkla steg. Vår app erbjuder smarta lösningar som gör det enkelt för dig att få full kontroll över din elförbrukning. Ekonomiskt för dig och trevligt för miljön.

Tips för att sänka din elräkning 💰

1️⃣ Följ elpriset timme för timme och kontrollera din förbrukning i Tibber-appen📲

Elpriset varierar timme för timme under dagen, och du kan enkelt hålla reda på priset i Tibber-appen. Tryck på prisbubblan så får du en fullständig översikt över elpriset - timme för timme. Med den här översikten kan du styra elslukande aktiviteter som torktumlare och duschar till tillfällen då elpriset är lägre. Under "Analyser" i Tibber-appen får du en översikt över din faktiska elförbrukning.

Sparehacks:

• Duscha snabbt

• Stäng av apparater som står på stand-by

• Sänk inomhustemperaturen en grad eller två

• LED-belysning

2️⃣ Tibber Pulse - en pulsmätare för ditt hem📉

Ta pulsen i ditt hem med Tibber Pulse! Genom att installera en Pulse får du en fullständig översikt över din förbrukning i realtid från Tibber-appen. Pulse ger dig insikt i vilka som är "strömtjuvarna" i ditt hem, så att du kan minska elförbrukningen. Du kan läsa mer om Tibber Pulse här.

3️⃣ Uppvärmning 🔥

Uppvärmning står för den största delen av elförbrukningen i en bostad. Tibber erbjuder många olika produkter och Power-ups som gör att du kan styra värmen smartare, oavsett vilken typ av uppvärmning du använder i ditt hem. Ange bara önskad temperatur i Tibber-appen så ser vi till att ditt hem värms upp när priset är som lägst – helt automatiskt.

Smart värmestyrning:

• Smarta termostater

• Värmare med Bluetooth- eller WiFi-anslutning

• Bluetooth-anslutning för att smart styra gamla värmekällor

Du kan läsa mer om värmestyrning och de olika produkterna vi erbjuder här.

4️⃣ Ladda elbilen smartare🚗

Smartladdning för elbilar är den mest populära funktionen i Tibber-appen! Det innebär att Tibber kan ladda din bil under dygnets timmar när elpriset är som lägst – helt automatiskt. Och för Tibber-kunder garanterar vi dig 50% lägre elpriser när du laddar din elbil smart genom en Easee laddningsbox, jämfört med vad du betalar per kilowattimme för resten av strömmen. Läs mer om elbilsladdning.

5️⃣ Gör ditt hem smartare 🏡

Gör ditt hem smartare genom att ansluta smarta produkter till Tibber-appen. Olika typer av sensorer, effektmätare och strömbrytare ger Tibber bättre möjligheter att erbjuda dig mer smarta funktioner samtidigt som du kan minska förbrukningen och kostnaderna. Läs mer om smarta hem här.

Vet du inte hur du kommer igång med smarta hem? Vi har skrivit en artikel för att hjälpa dig på vägen, du kan läsa den här.