Pulse är den första fysiska produkten som lanserats av Tibber, och är kortfattat en slags pulsmätare för hemmet, som mäter din strömförbrukning i realtid.

Tibber Pulse P1:

Tibber Pulse är, som namnet antyder, en pulsklocka för ditt hem. Den är kopplad till elmätaren. Pulse mäter elförbrukningen upp till varannan sekund och skickar datan till Tibber-appen via Wi-Fi, så att du alltid har full överblick över din förbrukning, oavsett om du är hemma eller på semester.

Syftet med denna översikt är att kunna hitta "strömtjuvarna" i ditt hem, så att du kan minska strömförbrukningen – bra för dig, och bra för plånboken (särskilt när elpriset är högt). Du kan också välja att få aviseringar när huvudsäkringen är överbelastad, eller när appen inte kommer i kontakt med Pulse.

Det finns flera olika produkter för att mäta din elförbrukning beroende på vilken elmätare du har där hemma. Tibber har just smyglanserat vår andra Pulse på den svenska marknaden – välkommen till världen du efterlängtade Pulse P1!

Den finns nu tillgänglig att beställa i Tibber Store och funkar för alla med en aktiv P1 port (RJ12) (den har samma form som porten på fasta telefoner, om du kommer ihåg hur dom ser ut 🙃), och ger dig möjligheten att se din elförbrukning i realtid men även din historik. Pulse P1 kopplas enkelt till din befintliga elmätare som ditt elnätsbolag ansvarar för via en kabel och får både ström och förbrukningsdata i samma sladd.

Tibber Pulse

Vanliga frågor om Tibber Pulse P1:

Är det svårt att installera Tibber Pulse?

Nej, installationen av Pulse är enkel och kräver ingen elektriker. Du monterar den själv. Plug and play! En fyllig installationsguide hittar du här. <--Needs correct link!

Kan Pulse se hur mycket ström en pryl drar i mitt hem?
Var 2-10 sekund får Tibber och vår app information om hur mycket ström drar. Pulse kan inte separera de enskilda apparaterna strömförbrukning, men den mäter hemmets totala strömförbrukning. Därför kan du inte då se hur den påverkas av att du slår på och av dina olika prylar. Det gör att du kan hitta dina strömtjuvar – är det din gamla brödrost eller nya Playstation 5?

Behöver jag ett elavtal hos Tibber för att kunna använda Pulse?

Nej, det behöver du inte. Men du behöver koppla Pulse till Tibber-appen.

Kan Pulse lastbalansera när jag laddar bilen?

Jajamensan! Laddar du bilen med en Easee-laddare sänker och höjer Pulse laddhastigheten baserat på belastningen på din huvudsäkring. Du behöver därför inte oroa dig för att huvudsäkringen ska gå om du samtidigt laddar bilen, lagar mat och tittar på tv.