Nibe Uplink

Integration till Nibe Uplink och värmepumpar från Nibe

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta är en tilläggstjänst för värmepumpar från Nibe som gör att du ser din bostads aktuella temperatur och temperaturhistorik. Du kan också styra värmepumpen på distans, om än att denna funktion kräver ett premiumkonto hos Nibe.

Integrationen fungerar till värmepumpar i F-Serien.

S-Serien kopplas istället via MyUplink.

Vanliga frågor om Nibe:

Jag har Nibe Uplink idag, men inte deras premiumprenumeration. Vad blir skillnaden om jag skaffar det och ansluter Uplink till Tibber?

Med ett standard Nibe Uplink-konto ser du bara en liten del data från Nibe i Tibber-appen. Med ett premiumkonto ser du allt.

Om du har ett premiumkonto hos Nibe kan du också ställa in önskad temperatur via Tibber-appen – oavsett var i världen du befinner dig. Du får då också möjligheten att aktivera smart prisanpassning (Smart price adaption) på värmepumpen.

Jag vill värma upp huset när elpriset är lågt. Hur gör jag det via Nibe Uplink och Tibber?

Om du har ett konto hos Nibe kan du aktivera «smart prisanpassning» i Nibe Uplink. Vi skickar kommandon till Nibe och Nibes algoritm tar hand om resten. Många gånger kan man göra det direkt på värmepumpen också.

Hur värmepumpen då körs anpassas efter bl.a. elpriserna. Om elpriset stiger anpassar sig värmepumpen i förväg genom att bl.a. inte värma. När priserna sjunker igen höjer värmepumpen temperaturen om den anser att det behövs.