Smartlade Polestar med Tibber

Dette trenger du å vite når du skal smartlade Polestar med Tibber

Oppdatert over en uke siden

Å kunne smartlade Polestar har lenge vært en av de mest etterspurte integrasjonene i Tibber. Nå er den her! 🥳

👉🏻 Denne power-upen lar deg smartlade Polestar sammen med en integrert ladeboks som enhver annen integrert bil 🙌
Produsentens API begrensninger gjør at smartlading via bilen alene ikke er mulig per i dag. Men du vil få automatisk opp bilens batterinivå i appen, noe som gjør at du ikke trenger å stille dette manuelt inn før lading.

Så hva er egentlig spesielt med denne power-upen?

Fra perspektivet til Tibbers algoritmer finnes det i hovedsak to typer elbiler:

• Onlinebiler hvor det er en direkte integrasjon som gjør at Tibber kan hente data (f.eks. batterinivå og GPS-posisjon) fra og sende kommandoer (f.eks. start/stopp lading) til bilen. På den måten kan Tibber styre smartlading via bilen uavhengig av hvilken ladeboks som brukes.

• Offlinebiler hvor vi ikke har en integrasjon direkte til bilen, men hvor kunden trenger en integrert ladeboks og selv stille inn gjeldende batterinivå før lading (eller et nivå som vanligvis passer fint 😉) som Tibber kan ta utgangspunkt i når vi planlegger når og hvordan ladingen utføres.

Integrasjonen for Polestar samsvarer ikke med noen av typene👆 direkte. Disse bilene er integrert som onlinebil direkte i Tibber-appen, men siden produsentens API ikke støtter start/stopp-lading kan ikke Tibber styre smartlading direkte via bilen. Du vil derfor trenge en integrert ladeboks for å kunne benytte smartlading.

Den store forskjellen blir derfor at siden Tibber kan hente bilens batterinivå (i motsetning til for offlinebiler), trenger du ikke stille inn dette manuelt før lading lengre😅 Med integrert ladeboks fungerer smartlading akkurat som for alle andre integrerte bilmodeller da Tibber alltid anbefaler smartlading via ladeboksen fremfor via bilen om du har begge deler.

Bilen vil vises som en integrert bil på hjemskjermen i Tibber-appen med gjeldende batterinivå, men uten mulighet for å aktivere smartlading fra bilen – dette gjøres i stedet i power-upen til den integrerte ladeboksen.

Hvordan kobler jeg Polestar til Tibber?

1. Gå til «Power-ups» i menyen nederst på hjemskjermen til Tibber-appen.

2. Finn og klikk på Polestar og velg deretter "Koble til".

3. Følg instruksjonene for å legge til bilen din som en Power-up.

4. Elbilen din skal nå være synlig i en widget på hjemskjermen. Hvis den ikke er det, klikk på filter-ikonet øverst til høyre og huk av for at den skal vises på hjemskjermen👍

Sammen med en integrert ladeboks kan du nå maksimere ladingen i løpet av de billigste timene med Tibber 🥳