Smartlading er at du kan flytte lading av elbilen til timene med lavest strømpris, helt automatisk. Alt du trenger er en ladeboks som Tibber kan kommunisere med (Easee eller Zaptec), eller en integrert bilmodell. Oversikt over de integrerte bilmodellene våre kan du se her. Vi regner ut når bilen din må lades for at den skal være klar til din neste reise, så rimelig som mulig. Det er også et pluss at du på denne måten bidrar til en jevnere belastning av strømnettet.

Hvordan gjør vi det?💡

Vi innhenter informasjon om bilens batteristørrelse, batterinivå, ønsket avreisetid, ladeeffekt, strømpris. Hvor vi innhenter denne informasjonen fra er avhengig av hvilken bil du har og hvilken ladeboks du bruker. Dette forklarer vi lenger ned i artikkelen.

Vi bruker denne informasjonen til å beregne hvor lang tid bilene trenger for å fullades, hvor lang tid det er igjen til bestemt avreisetid. Vi ser også på om det er mulighet for å flytte deler av hele eller deler av ladetiden til timer med billigere strøm. Det er alltid fulladet batteri som er hovedprioritet, ikke prisen. Slik at du kan være sikker på at bilen alltid er klar for nye reiser.