Tibber Pulse
Har du problemer med å koble Pulse til Tibber-appen?

Ta en titt her så finner du kanskje løsningen på det!

Oppdatert over en uke siden

Her er noen enkle tips dersom du skulle oppleve problemer med tilkobling av Pulse.

Det første du må sjekke er om Pulse lyser, eller ikke.

Pulse lyser ikke:

Når Pulse ikke lyser så skyldes det vanligvis én av fire ting:

1️⃣ Pulse har hengt seg opp:

Forsøk å koble Pulse fra måleren i 2 minutter og så koble til igjen. Hvis dette var problemet skal Pulse begynne å lyse ganske fort (hvit blinking), men kan bruke 5-40 minutter på å starte opp igjen, avhengig av type måler.

2️⃣ Feil på HAN-kabelen

Feilen kan skyldes at kabelen Pulse er koblet til måleren med er defekt. For å teste dette kan du prøve med en annen nettverkskabel med RJ45 kontakt (CAT 5e eller nyere). (Dette punktet gjelder bare Pulse HAN, ikke Pulse KM)

3️⃣ Pulse er ikke koblet til USB:

Under paring så må Pulse være koblet til USB siden det krever mer strøm enn måleren klarer å gi.( Dette punktet gjelder bare Pulse HAN, ikke Pulse KM)

4️⃣ Har du Aidon måler?

Hvis HAN-porten ikke er aktivert på en Aidon måler så gir den heller ikke strøm til Pulse. Kontakt nettselskapet ditt for å få aktivert HAN-porten.

Om ikke noe av dette hjelper når Pulse ikke lyser, kontakt oss gjerne i chatten. Nevn gjerne hva du allerede har forsøkt å gjøre og koble den til USB-strøm.

5️⃣ Har du fått bekreftet HAN-port åpen fra nettselskapet, men du mottar ikke data?

Dersom du har fått bekreftet at HAN-porten er åpen fra nettselskapet, men du mottar ikke data i appen, sjekk Pulse - ⚙️ - Status. Står HAN-porten som åpen, kan du forsøke å restarte selve strømmåleren din. Fremgangsmåten er som følger:

• Koble fra Pulse fra måleren

• Skru av hovedsikring i 2 minutter og så på igjen

• Koble til Pulse igjen når måleren har startet opp.

Merk at det kan gå inntil 20-60 minutter før Pulse kommer online og sender data etter dette.

Pulse lyser:

Hvordan Pulse lyser indikerer statusen den har akkurat nå. Under finner du forskjellige typer lys Pulse gir deg når du holder på med paring. Det kan være at hastigheten på blinkingen ikke er helt korrekt, men det skal gi deg en god pekepinn på hvordan det skal se ut:

Statisk grønt lys:

Når Pulse lyser grønt er den ikke lagt til i appen vår enda, men er klar til paring. Gå inn i appen vår, til Power-ups og i listen som dukker opp velger du Pulse. Trykk på Koble til og følg anvisningene på skjermen.

Blinkende grønt lys:

Pulse blinker grønt når du forsøker eller har koblet til Pulse sitt midlertidige nettverk med telefonen eller nettbrettet ditt. Fortsett oppsettet av Pulse i appen.

Blinkende sterkt blått lys:

Pulse har mottatt innstillinger fra appen, og forsøker nå å koble til internett og serverne våre.

Blinkende gult lys:

Pulse oppdaterer seg automatisk til siste firmware når den kobles opp i appen vår.
På Aidon og Kaifa/Nuri målere vil dette også skje automatisk fremover, mens Pulse må være koblet til USB for å få oppdateringer på Kamstrup.

Illustrasjon av Pulse, med hvordan de ulike lysene ser ut.

Statisk svakt blått lys:

Du skal nå kunne se forbruket ditt i appen vår i sanntid.

Blinkende hvit-rød-ingenting:

Pulse er koblet til måleren din, men er dessverre ikke riktig satt opp i appen vår. Du må koble Pulse til USB, og den vil da begynne å lyse grønt. Gå inn i appen vår til Power-ups og i listen som dukker opp velger du Pulse. Trykk på Koble til og følg anvisningene på skjermen.

Statisk rødt lys:

Pulse klarer ikke å koble til WiFi-nettverket ditt. Dette kan skyldes at ruteren din har hengt seg litt opp. Forsøk å restarte ruteren din ved å ta ut strømforsyningen i 30 sekunder og så koble til igjen.

Blinkende rødt lys:

Pulse klarer ikke å få kontakt med serveren vår. Dette skyldes enten feil i ruter og/eller modem eller for sterk brannmur. Forsøk gjerne først å restarte ruter og/eller modem ved å ta ut strømforsyningen i 30 sekunder og så koble til igjen.

Noen gode tips til oppkobling 👇

Har du utfordringer med å koble opp Pulse, prøv følgende:

• Skru av VPN dersom du benytter dette

• Skru av Cookie blocker

• Benytter du DNS over TLS på routeren din (kryptering)? Prøv å skru av dette når du kobler opp Pulse

• Bruker du en jobbtelefon? Prøv med en annen telefon eller et nettbrett når du skal koble opp

Merk:

Dersom du skrudde av noe da du skulle koble opp Pulsen din, kan du helt fint koble dette til igjen når du er ferdig.

Fremdeles trøbbel? Kontakt oss på chat eller hello@tibber.com, så hjelper vi deg gjerne 😊