Tibber Pulse: Spørsmål og svar 🤓

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om Tibber Pulse - og litt til.

Oppdatert over en uke siden

Må Pulse installeres av elektriker?

Pulse trenger ikke å installeres av elektriker. Dette kan du gjøre selv. Les mer her om hvordan du installerer og plasserer Pulse.

Fungerer Pulse uten Tibber-abonnement?

Pulse fungerer også uten Tibber-abonnement. Men Pulse vil da kun gi deg sanntidsoversikt over strømforbruket ditt, og ingen historisk oversikt.

Kan jeg se hva jeg bruker strøm på med Tibber Pulse?

Pulser viser ikke nøyaktig hva som bruker strøm hjemme hos deg. Pulse kan likevel hjelpe deg å finne ut av det. Ved å skru av eller på ulike strømkilder, samtidig som du følger med i appen, kan du øyeblikkelig se hvordan Pulse-grafen i appen går opp eller ned. Slik kan du finne ut hvilke dingser som trekker mest strøm i hjemmet ditt.

Hvilke strømmålere fungerer Pulse på?

Vi selger nå to typer Pulse. Pulse HAN (den vanligste Pulsen) fungerer på alle strømmålere som har en HAN-port. Den andre typen, Pulse KM, fungerer på Kamstrup-målere (Omnipower 1-fase og Omnipower 3-fase).

Målere som kan kreve litt ekstra:

Landis+Gyr/Embriq:

Denne strømmåleren har ikke innebygget HAN-port. For å kunne benytte Pulse må du derfor kontakte nettselskapet ditt for å få en HAN-adapter. Noen nettselskaper gir ut adapteren uten kostnad, mens den hos andre koster rundt 1200 kroner.

Aidon:

På Aidon målere vil du finne HAN-porten på høyre side, enten bak en flapp eller som en kabel som stikker ut på siden. Om det ikke er en HAN-port på Aidon måleren din, må du kontakte nettselskapet ditt. De ordner dette for deg kostnadsfritt - vanligvis gjennom bytte av måleren.

Kaifa/Nuri:

På Kaifa/Nuri sine målere finner du HAN-porten bak en flapp på venstre side ved siden av displayet.

Hvordan fungerer lastbalansering med Tibber Pulse?

Lastbalansering med Tibber Pulse fungerer slik:

1. Tibber Pulse overvåker strømforbruket på hovedsikringen i hjemmet ditt og sender dette til Tibber.

2. Når forbruket nærmer seg hovedsikringens maksbelastning senker Tibber ladehastigheten på ladeboksen.

3. Så snart det totale forbruket går ned, øker Tibber ladehastigheten igjen.
    På denne måten unngår du overbelastning på hovedsikringen din.

Jeg har byttet WiFi-ruter. Hvordan får jeg Pulse til å fungere igjen?

For å få Pulse til å fungere igjen, etter at du har byttet WiFI-ruter, har du to alternativer:

Alternativ 1: Gi ditt nye WiFi-nettverk det samme navnet og det samme passordet som det tidligere. Pulse vil da fortsette å fungere.

Alternativ 2: Sette opp Pulse på nytt. Det gjør du slik:

1. Koble fra Pulse under "Power-ups" i appen

2. Koble Pulse fra HAN-porten i sikringskapet

3. Koble Pulse til USB-strøm (ikke gjeldende for Pulse KM)

4. Trykk inn den lille reset-knappen på siden (bruk en tynn gjenstand)

5. Når Pulse lyser stabilt grønt kan du koble den til på nytt i appen under "Power-ups". La Pulse være koblet til USB-strøm under hele installasjonen.

6. Følg instruksjonene fu får opp på skjermen

🤔 Om du ikke får koblet til Pulse etter å ha fulgt denne oppskriften, kan du prøve å trekke ut støpselet til ruteren i minst 30 sekunder før du prøver på nytt.

💡 Lokal nettverksdeling må være aktivert for Tibber på ruteren din. Dette kan man via noen mobiltelefoner aktivere via innstillinger.

Kan jeg koble Pulse til 4G?

Pulse har ikke simkort og kan ikke kobles direkte opp mot 4G. Men, har du en 4G-ruter med innebygd simkort, som sender via 2.4GHz, kan Pulse kobles til via denne.

Hvorfor er det så mange jevnlige topper i Pulse-grafen min?

Dette er helt normalt, og er vanligvis på grunn av en eller flere elektriske varmeenheter som er skrudd på, som for eksempel:

• Elektriske ovner

• Luft-til-luft-varmepumper

• Varmtvannstanker

• Luftavfuktere

• Elektriske varmekabler

Hva er sikringen og faser?

• En sikring er en liten dings som overvåker lasten på ledningene den er koblet til. Dersom lasten går over det nivået sikringen er designet for, vil den bryte koblingen slik at ingen elektrisitet går gjennom den.

• Faser er et annet ord for kabler, vanligvis brukt til å beskrive kabelen eller kablene som leder strøm fra nettet til hjemmet ditt.

Hvorfor mangler jeg en fase i appen?

Noen strømmålere som er koblet opp med 3-fase IT-nett, vil kun vise belastningen på to faser i appen vår. Det totale forbruket som vises i appen, er likevel korrekt. Lastbalansering vil også fungere som det skal.

For de ekstra interesserte 🤓👇

Målemetoden i målere for IT-nett er ofte basert på såkalt 2-systemsmåling eller Aron-kobling, og da måles det kun strøm i to av fasene og ikke i alle tre.

Målerne dette gjelder er: Aidon 6525, Landis+Gyr E350, Embriq Politerm800 og Kaifa/Nuri MA304T3. Desse sender oss bare informasjon om belastningen på fasene L1 og L3, men dette er tilstrekkelig for å måle den totale energien du forbruker.

Hva er spesifikasjonene for Pulse?

Spesifikasjonene for Pulse HAN er:

WiFi: 2,4 GHz

Tilkoblinger: Micro-USB, RJ45

Mål: 80,5 x 33 x 24,5 mm

Vekt: 40 gram

Spesifikasjonene for Pulse KM er:

WiFi: 2,4 GHz

Tilkoblinger: CCC

Mål: 73 x 46,6 x 22,5 mm

Vekt: 35 gram