Home Assistant

Power-up integration.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Home Assistant är en 'open source'-plattform för dem som vill bygga egna 'smarta hem'-lösningar. Plattformen körs på Python 3 och fungerar mycket bra på t.ex. Raspberry Pi 3 Model B eller senare modeller.

Vilka möjligheter har jag när jag kombinerar Home Assistant med Tibber?

Idag har Tibber en integration med Home Assistant. Eller, rättare sagt, Home Assistant har en integration med oss. Det betyder att du kan samla in priser och Pulse-data från Tibber och ge dem till Home Assistant, men inte tvärtom. Du kan använda vårt API för att skapa dina egna smarta lösningar, men vi har inget dedikerat i vårt API för värmestyrning via Home Assistant.

Kan jag styra Home Assistant via Tibber?

Du kan inte styra den direkt från Tibber. Du kan använda vårt API och hämta data som du själv lagrar. För närvarande erbjuder vi inte historiska loggar. https://developer.tibber.com/

Jag använder Home Assistant och jag har Tibber som min elleverantör. Finns det en lösning i Tibber som kan kontrollera mina enheter lokalt när elpriset är högt?

Detta kan inte göras via Tibber-appen till Home Assistant, men du kan använda https://developer.tibber.com/ för att skapa dina egna smarta kontroller.

Jag har installerat Tibber Pulse, hur kan jag ladda smart via Home Assistant?

Om du vill skapa egna kontroller baserat på strömförbrukning måste du skapa din egen automation med Home Assistant.