VW - Felsökning

De vanligaste problemen med Volkswagen Power-up

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du behöver ett aktivt We Connect-abonnemang för att integrationen ska fungera. De flesta kunder får detta gratis första året, men efter det är det en betaltjänst. Tibber skickar start/stopp-kommandon för att kontrollera laddningen.

Kända problem

Problem:

Möjlig lösning:

VW ID.3 - Elektriskt brus från laddare: Högt ljud från laddare. Detta orsakas av LED-ljud från bilens inbyggda laddare. Kan också få lamporna att flimra.

Bruset försvinner vanligtvis och det kan hjälpa att koppla loss/ansluta laddkabeln. Det finns ingen känd permanent fix för detta för tillfället.

E-Golf: När du laddar, avger Easee-laddaren (eller någon annan laddare för den delen) ett klickljud. Om det är ett frekvent och högt (volymmässigt) ljud, slås reläet på och av.

Än så länge gäller detta bara äldre modeller av e-Golf.

Orsak: Detta verkar orsakas av en dåligt utformad laddningsport som släpper in vatten om den laddas utomhus. Detta orsakar i sin tur en kortslutning i bilens eget elnät.

Lösning: Detta beror troligen på ett fel i bilens elnät och bör undersökas av en VW-verkstad.

VW E-Golf (äldre modeller, ex. 2015): Kunden kan inte ansluta bilen till vår app.

Behöver ofta SIM-kortet återaktiveras för att fungera med Tibber/WeConnect. Kontakta VW verkstad.

Betydelse av laddningportens belysning 💡

Färg:

Betydelse:

Konstant grön

Fulladdad

Pulserande grönt

Laddar

Gul

Laddningstimer inställd, redo att ladda när det är dags.

Konstant röd

Laddningskabelns kontakt är inte ordentligt låst i laddningsporten. Kanske tyngden av laddkabeln har flyttat kontakten, eller har någon ryckt i den medan du var borta? Dubbelkolla laddkontakten i båda ändarna.

Pulserande rött

Det finns ett fel i laddningssystemet. Troligtvis beror detta på en trasig kabel, så försök med en annan. Om detta inte fungerar är nästa steg att kontrollera fordonet hos en VW-återförsäljare.