Tesla

Leer hier alles over de integratie voor jouw Tesla auto

Deze week bijgewerkt

Je kan je Tesla met de Tibber app koppelen zodat wij kunnen inplannen wanneer de auto het goedkoopst geladen kan worden, tel uit je winst! Je kan hier lezen wat slim laden precies is én hier hoe slim laden met een geïntegreerde auto werkt. Heb je ook een geïntegreerde laadpaal? Dan kan je hier lezen hoe het precies werkt.

In dit artikel kan je specifieke informatie en tips vinden met betrekking tot de Tesla integratie.

Welke Tesla modellen kunnen gekoppeld worden?
Daar kunnen we kort over zijn, bijna alle Tesla's kunnen gekoppeld worden!
Alleen de Roadsters, Cybertruck, Semi en Cyberquad niet.

Welke informatie krijgen we door van de auto
- De SoC ✅
State of Charge, oftewel hoe vol de batterij is op een bepaald moment
- De locatie ✅
op het moment dat de auto aan een laadpaal wordt gekoppeld krijgen we de locatie mee, op die manier kunnen we zien of de auto thuis gaat laden of elders. Als de auto niet thuis aan het laden is, zal Slim Laden het laden niet gaan onderbreken, wel zo prettig als je bij een openbare laadpaal wilt laden.
- Maximum laadpercentage ✅
zodat we daar rekening mee kunnen houden in het maken van het laadplan

Welke instellingen moet ik in de auto doen en welke in de Tibber app
In de auto stel je niets in qua laadplanning, je kan de aansturing aan ons overlaten.
Het enige wat je kan instellen in de auto is het maximum laadpercentage. Als je bijvoorbeeld de auto maar tot 80% wilt laten laden, dan stel je dat dus in de auto in. Wij krijgen dat dan door van de auto en zullen met het maken van de laadplanning daarmee rekening houden.

Daarnaast is het nodig dat er een thuislocatie staat aangeven in de auto/je Tesla account. Op die manier kunnen we namelijk zien wanneer de auto thuis staat te laden en daarmee ervoor zorgen dat het laden niet wordt onderbroken als je een keer aan een openbare laadpaal staat te laden.

In de Tibber app geef je aan wanneer je weer weg moet met de auto via het invullen van vertrektijden en of de auto eerst tot een minimaal percentage geladen moet worden zonder prijsoptimalisatie.

Hoe werkt het koppelen van mijn Tesla?
Tijdens het koppelproces wordt je doorgestuurd naar Tesla om Tibber rechten te geven voor toegang tot je auto. We hebben, momenteel, alle rechten nodig dus het is belangrijk om alle drie de onderdelen aan te vinken. Daarnaast krijg je aan het eind van het koppelproces een berichtje in de aop met daarin een link om een virtuele sleutel te maken voor Tibber.

De virtuele sleutel creëert een virtuele vingerafdruk specifiek voor Tibber en jouw auto. Dit betekent dat zelfs als criminelen toegang zouden hebben tot informatie over hoe onze Tesla-integratie werkt, ze geen commando's naar de auto kunnen sturen zonder deze virtuele vingerafdruk. Het voorkomt ongeoorloofd geknoei en zorgt ervoor dat Tesla en Tibber veilig kunnen communiceren.

Waarom hebben jullie voor alle drie de onderdelen rechten nodig?

Voor het goed werken van Slim Laden is het nodig dat we voor alle drie de onderdelen rechten krijgen. Zo krijgen we bij voertuiginformatie de informatie over onder andere hoe vol de batterij nog zit en waar de auto is, hetgeen nodig is om te bepalen of de auto thuis aan het laden is. Bij voertuigcommando's krijgen we de mogelijkheid om de Tesla uit zijn slaapmodus te halen zodat we het laden kunnen starten. En bij oplaadbeheer krijgen we de mogelijkheden om het laden te starten en stoppen.

We hadden het zelf liever ook gezien dat we niet álle rechten nodig zouden hebben maar hierin zijn we afhankelijk van de inrichting zoals Tesla die besloten heeft. Wees gerust, we doen niets met de informatie en mogelijkheden die wij niet nodig hebben voor Slim Laden.
​
​

Ik krijg een foutmelding als ik mijn Tesla probeer te koppelen, wat kan ik doen?

Dit komt waarschijnlijk omdat er nog oude toestemmingen voor Tibber in je Tesla account staan. Als je die verwijdert zal het koppelen wel lukken.
​
1. Log in op je Tesla account in het Tesla portaal
2. Navigeer naar het tabblad Profielinstellingen binnen je Account-instellingen

3. Selecteer "Apps van derden" en klik vervolgens op "Beheren". (Mogelijk moet je een tweede keer inloggen.)
​4. Verwijder de toestemming voor Tibber.
​
Mocht je al een virtuele sleutel hebben aangemaakt voor Tibber dan is het verstandig om die ook even te verwijderen via deze stappen
​
1. Ga naar het dashboard van je Tesla en volg de onderstaande stappen om de virtuele sleutel te verwijderen
2. Klik op het autosymbool om naar het Hoofdmenu te gaan;

3. Ga naar 'Sloten';

4. Zoek onder 'Keys' naar Tibber en klik op de knop Verwijderen.

Mogelijk moet je je sleutelkaart scannen om deze te verwijderen.

Ik heb geen bericht gekregen met een link voor de virtuele sleutel.

Het bericht kan je terugvinden onder alle supportberichten. Ga rechtsboven in naar het icoontje en dan naar berichten. Daar zie je een bericht met het onderwerp:

Mocht je die onverhoopt niet hebben ontvangen dan kan je onderstaande instructies volgen:

1. Open de Tesla-app en zorg ervoor dat het juiste voertuig is geselecteerd.

2. Vervolgens kun je deze link openen. Deze link opent in de Tesla-app, waar je toegang moet verlenen aan Tibber.

3. Sluit daarna je voertuig aan op de lader en laat Smart Charging zijn werk doen.

4. Als het niet meteen werkt, volg dan deze stappen:

- Zorg ervoor dat je Tesla-app is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

- Log uit en weer in bij de Tesla-app.

- Plak de bovenstaande URL in de Safari-browser (de aanbevolen browser voor Tesla).

- Probeer bij het koppelen de optie voor de telefoonsleutel te gebruiken.

- Plaats de kaart op de juiste plaats in de auto op de middenconsole om een virtuele sleutel te ontvangen.

Goed om te weten: De virtuele sleutel creëert een virtuele vingerafdruk specifiek voor Tibber en jouw auto. Dit betekent dat zelfs als criminelen toegang zouden hebben tot informatie over hoe onze Tesla-integratie werkt, ze geen commando's naar de auto kunnen sturen zonder deze virtuele vingerafdruk. Het voorkomt ongeoorloofd geknoei en zorgt ervoor dat Tesla en Tibber veilig kunnen communiceren.

Let op: je kan een virtuele sleutel aanmaken voor alle Tesla's model 3 en Y's én Model X en S van 2021 of later. Is jouw Tesla model X of S ouder dan 2021 dan kan je dus geen virtuele sleutel aanmaken maar Slim Laden zal wel gewoon werken.