Alle collectiesSlim ladenAlgemeen
Slim opladen voor je gasten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je krijgt familie of vrienden over de vloer die graag hun auto willen opladen via je laadpaal. Maar hoe doe je dat dan met je laadpaal die gekoppeld is aan de Tibber app?

Heel simpel eigenlijk. Voeg een Tibber Dummy auto toe. Het is een niet-geïntegreerde auto waarbij je de grootte van de batterij van de auto opgeeft en vervolgens handmatig instelt hoeveel procent lading de auto op dit moment heeft.

Volg deze stappen om een niet-geïntegreerde auto toe te voegen aan de Tibber app:

• Klik op "Jij" → "Elektrische auto's" → "Auto toevoegen"

• Bovenaan zie je "Integratie" en "Geen integratie"

• Ga naar "Geen integratie" en selecteer "Tibber" → "Dummy" en kies voor "Toevoegen"

• Selecteer in het volgende scherm "Tibber Dummy" en voer de accucapaciteit voor de auto in.

• Pas tegelijkertijd ook "Huidige batterijniveau aan" zodat dit overeenkomt met het huidige accuniveau van de auto die moet worden opgeladen.

• Je nieuw toegevoegde auto verschijnt in als een widget op het startscherm van de Tibber app (of verborgen achter de configuratieknop in de rechterbovenhoek van het startscherm).

• Klik op de widget voor de auto en vervolgens op het tandwieltje rechtsboven om slim laden aan te zetten.

• Stel de vertrektijden in op alle dagen (of alleen op de dag dat de gasten moeten opladen).

• Zodra dit is gedaan, ga je naar de widget van je lader in de Tibber app. Ga naar de instellingen via het tandwieltje en selecteer bij "Op te laden auto" de auto die je net hebt toegevoegd, bijvoorbeeld "Dummy".

Dat is het! Je kan de gastauto aansluiten op de laadpaal en Slim Laden zal het laden voor je regelen!