Zonnepanelen
FAQ
Zonnepanelen - FAQ đŸ’Ŧ
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot opwek en teruglevering.

Hoe werkt salderen/terugleveren met dynamische tarieven?

Goede vraag! Omdat bij Tibber de prijs per kWh ieder uur anders is, werkt het nÊt even anders dan met een vast tarief. In dit artikel hebben we zo duidelijk mogelijk uitgelegd hoe salderen en teruglevering bij Tibber werkt.
​

Kan ik bij Tibber gebruik maken van een postcoderoosregeling?

Ondanks dat we het initiatief van een postcoderoosregeling toejuichen, is het voor Tibber momenteel administratief niet mogelijk om dit op de factuur te verwerken.
​

Waarom verschijnt mijn productie niet in de app?

Het kan zijn dat we nog geen meterstanden hebben ontvangen voor de opwek van je zonnepanelen, dit kan soms enkele dagen duren. Zijn je zonnepanelen net nieuw, zorg er dan voor dat je de installatie aanmeldt op energieleveren.nl.
​

Waarom tonen mijn omvormer en de Tibber-app verschillende waarden?

Heb je een omvormer van een merk waarmee we een integratie (Power-up) hebben en zie je verschillende waarden? Dan komt dit doordat de Tibber-app de data van de omvormer niet zo snel ontvangt als je deze in de eigen app van de omvormer ziet.
​

Als er een groot verschil zit tussen de omvormer en de meetwaarden in de Tibber-app, dan wordt dit automatisch aangepast zodra we van een van beide de juiste waarden ontvangen. Na verloop van tijd wordt het verschil steeds kleiner in verhouding tot de hoeveelheid data.
​

Heb je een omvormer waar (nog) geen Power-up voor is, dan zit het verschil in het feit dat de app van je omvormer de totale opwek van je zonnepanelen laat zien, en de Tibber-app alleen wat er door de meter gaat. Met andere woorden, alle apparaten in huis die stroom verbruiken, maken eerst gebruik van de opgewekte stroom door je panelen, voordat het door de slimme meter terug het net op gaat.
​

Wordt teruglevering ook getoond in de app zonder integratie (Power-up) met mijn omvormer?

Zeker! De teruglevering die wordt gemeten door je slimme meter laten wij zien in de app. De totale opwek van je zonnepanelen is echter meer dan wat je ziet in de Tibber-app omdat de stroom eerst gebruikt wordt voor de apparaten in je huis voordat het door de slimme meter gaat.

Heb je nog vragen? Er is een goede kans dat je het antwoord kunt vinden in onze andere handige hulpartikelen.

Als je liever direct met ons wilt praten, kun je altijd een bericht sturen via de app, onze website, of een e-mail sturen naar hello@tibber.com. We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00! đŸ“Ŧ​