De Tibber-app
FAQ
Tibber app - FAQ 💬
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot de app. 📱

Mijn Power-up is gekoppeld maar niet zichtbaar in de app?

Tik op het filter-icooontje rechtsboven in het startscherm als je de Power-up niet op het startscherm terug kan vinden. Hier kun je de widgets aan- en uitvinken. Als je de Power-up hier niet kan vinden, dan kan het zijn dat er een fout is opgetreden bij het aansluiten van de Power-up. Probeer de Power-up in dit geval te verwijderen en opnieuw te koppelen. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op via onze chat in de app/op de website of via hello@tibber.com.

Hoe voeg ik een extra huis toe?

Je kunt een extra woning toevoegen in de Tibber-app door op Jij > Voeg een huis toe te klikken.

Op het startscherm kan je vervolgens linksboven het gewenste adres selecteren en via de 'Stap over’-widget een nieuw energiecontract afsluiten.

Kan ik op meerdere telefoons inloggen?

Ja, dat kan! Je kan op meerdere apparaten inloggen door je inloggegevens te delen.

Waar kan ik mijn Tibber-tegoed vinden?

Het tegoed wordt toegevoegd aan je account zodra jouw energiecontract, of dat van de vriend(in) die je hebt uitgenodigd, actief is en is te vinden door op Jij > Tegoed te tikken.

Je kunt je tegoed hier ook achteraf registreren door op Ik ben zelf uitgenodigd te tikken en de code daar in te vullen. Dit kan zolang je contract nog niet van start is gegaan, oftewel, tot aan je startdatum.

Wat kan ik vinden onder Analyse in de app?

De analyses in de app worden dagelijks bijgewerkt en geven je een duidelijk beeld van je stroomverbruik.

Onder ‘Verbruikt’ zie je hoeveel stroom je hebt verbruikt per uur, dag en maand. Klik op ‘Bekijk meer details’ om te zien hoeveel stroom je per uur hebt verbruikt in euro’s of kWh’s en in verhouding tot de stroomprijs per uur of de buitentemperatuur.

Wanneer je energiecontract nog niet is ingegaan laten we democijfers zijn.

‘In vergelijking met anderen’ laat zien hoeveel stroom je verbruikt in vergelijking met andere huishoudens van ongeveer dezelfde grootte. Bij de vergelijking wordt er rekening gehouden met of je een elektrische auto hebt gekoppeld met de app, het aantal personen in je huishouden, etc.

Wat zijn Power-ups en welke merken kan ik verbinden?

Slimme apparaten, zonnepanelen, elektrische auto's – alles wat je met de Tibber-app kunt verbinden, noemen we Power-ups. Zo kun je van de Tibber-app je centrale plek maken voor het besturen van en inzicht in je huishouden. Onze favoriete Power-ups vind je in de Tibber Store en in de Tibber-app. Heb je een smart hub van Homey of Futurehome, dan kun je ook veel producten van andere fabrikanten met de Tibber-app integreren.

Meer info over slimme bediening vind je hier.

Hoe verplaatst ik Power-ups tussen verschillende huizen?

Selecteer eerst het huis waarmee je het apparaat nu hebt verbonden

1. Ga naar Power-ups en selecteer de Power-up die je naar een ander huis wilt verplaatsen

2. Tik rechtsboven op ⚙️

3. Selecteer de apparaten die je wil verplaatsen

4. Selecteer vervolgens het huis waar je de apparaten naartoe wilt verplaatsen

5. Ga terug naar het startscherm en selecteer het huis waar je de apparaten naartoe hebt verplaatst (links bovenin)

6. Activeer de apparaten onder de drie puntjes linksboven (...).

7. Selecteer de apparaten die je op het startscherm wilt weergeven.

Waarom zie ik (nog) geen gegevens onder Analyse in de Tibber-app?

Er kan een vertraging in de verwerking van de verbruiksdata zitten. Zo kan het tot 5 dagen duren voordat we de data van je slimme meter ontvangen vanuit de netbeheerder.

Wil je direct alles inzichtelijk onder Analyse, wellicht is de Tibber Pulse dan interessant!

De bedragen in de Tibber-app zijn anders dan op de factuur, hoe kan dat?

Onder ‘Analyse’ in de Tibber-app laten we de prijzen inclusief btw zien. Daarnaast laten we in de Tibber-app de variable/verbruikskosten zien. De vaste kosten/ teruggaves zoals netbeheerkosten en vermindering energiebelasting worden in de app niet weergegeven.

Onder ‘specificatie’ op de factuur zijn de bedragen exclusief btw. Je moet hier dus nog btw over berekenen.

​Heb je nog vragen? Er is een goede kans dat je het antwoord kunt vinden in onze andere handige hulpartikelen.

Als je liever direct met ons wilt praten, kun je altijd een bericht sturen via de app, onze website, of een e-mail sturen naar hello@tibber.com. We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00! 📬​