De Tibber-app
Wat kan je in de Tibber-app zien? 👁️
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel bespreken we de mogelijkheden rondom inzicht in en analyses van je stroomverbruik en -kosten in de Tibber-app. Onder 'Analyse' in de Tibber-app vind je een overzicht van je stroomverbruik. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt en geeft je inzicht in de hoeveelheid stroom die je verbruikt, van uur tot uur of - als je een Tibber Pulse hebt - elke 2 seconden. Je ziet zowel het aantal kWh dat je hebt verbruikt, als de stroomprijs van dat moment.

⚠️ Een slim energiecontract van Tibber en analyses rondom je stroomverbruik zijn alleen mogelijk als je een slimme meter hebt.

Het kan tot 5 dagen duren voordat de analyse actief wordt.

Wanneer je net klant bent geworden bij Tibber kan het tot 5 dagen duren voordat de analyse je verbruik en eventuele teruglever data laat zien. Het is niet nodig om de meterstanden aan ons door te geven.

Dit komt omdat we je verbruiksdata met vertraging doorkrijgen vanuit de netbeheerder. Heb je een Pulse of je omvormer gekoppeld? Dan is de analyse in eerste instantie gebaseerd op de data vanuit de Power-ups die je hebt gekoppeld. Zodra we de officiële meetdata vanuit de netbeheerder ontvangen zal de analyse zich hierop aanpassen.

Bekijk je huidige verbruik in kWh en in euro’s

Onder ‘Analyse’ in de Tibber-app heb je de mogelijkheid om een gedetailleerd overzicht te krijgen van je verbruik per dag, maand of jaar. Je hebt de keuze om de stroomkosten in euro te bekijken, of de verbruikte hoeveelheid kWh. Goed om te beseffen dat de kosten alleen je stroomverbruik betreft incl. btw en onbalanskosten. De netbeheerkosten en de vermindering in energiebelasting zijn hier niet in meegenomen en worden apart vermeld op je factuur.

Vergelijk je stroomverbruik met dat van anderen

In de Tibber-app kun je ook zien hoe je stroomverbruik zich verhoudt tot dat van andere huishoudens. In die vergelijking wordt onder andere rekening gehouden met het aantal personen in je huishouden, hoe je je huis verwarmt en of je een elektrische auto hebt.

Bekijk welke apparaten de meeste stroom verbruiken

Op basis van zogenaamde patroonherkenning laat de Tibber-app je zien welk soort apparaten de meeste stroom verbruikt in je huis. Je lampen of wasmachine hebben bijvoorbeeld een ander verbruikspatroon dan je koelkast, waardoor de app je stroomverbruik kan indelen in categorieën. We werken continu aan het verbeteren van deze algoritmes.

Door je stroomverbruik te analyseren, kun je je stroomverbruik verder verminderen – bijvoorbeeld door te kijken of er apparaten in je huis zijn die onnodig aanstaan.