Tibber Pulse - Veelgestelde vragen 💬

Vraag & antwoord

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot Pulse.

Wat is de Pulse?

Tibber Pulse is, zoals de naam al aangeeft, een hartslagmeter voor in huis die je aansluit op je slimme meter. De Pulse meet om de seconde het stroomverbruik in je hele huis en stuurt dit via wifi naar de Tibber-app, zodat je altijd en overal kunt zien wat je stroomverbruik op dat moment is.

Het doel van de Pulse is om je inzicht te geven en je bewust te maken over je energieverbruik. Met de Pulse kom je er gemakkelijk achter wat de verborgen, maar ook de overduidelijke stroomvreters in je huis zijn. Door inzicht te geven in je verbruik en de daarbij behorende kosten ga je bewuster en daardoor vaak beter met je energieverbruik om. Je kunt er ook voor kiezen om notificaties te ontvangen wanneer bijvoorbeeld de hoofdzekering overbelast is.

Moet ik een Pulse hebben om mijn verbruik in de Tibber-app te zien?

Nee, als je een energiecontract bij Tibber hebt, zie je de verbruiksgegevens van je slimme meter terug in de app onder ‘Analyse’. Dit is je stroomverbruik per uur en is altijd de volgende dag zichtbaar. Met de Pulse zie je daarentegen op ieder moment je real-time stroomverbruik direct in de app. Het overzicht van je stroomverbruik gaat met de Pulse 24 uur terug in de tijd. Met een energiecontract van Tibber zie je je volledige historische verbruik vanaf het moment dat je contract gestart is.

Hoe installeer ik de Pulse?

Je kunt de Pulse eenvoudig zelf installeren door 'm op je slimme meter aan te sluiten en de stappen te volgen in de Tibber-app. Een overzicht van alle stappen vind je hier. De Pulse moet verbonden worden met wifi. Merk je dat het wifi-signaal niet sterk genoeg is? Kijk dan of je de Pulse aan de buitenkant van je meterkast kunt ophangen en/of ‘m zo op kunt hangen dat hij richting je router wijst.

Hoeveel Pulse geschiedenis kun je in de Tibber-app vinden/zien?

Wanneer je geen contract hebt bij Tibber kan je tot 24 uur terugkijken. Wanneer je wel een contract hebt, kan je je verbruik onbeperkt terugzien onder 'analyse'.

Kan de Pulse load balancen?

Laad je je elektrische auto op via één van onze laadpunten en heb je een Tibber Pulse? Dan past hij de laadsnelheid aan op basis van het vermogen dat op dat moment beschikbaar is. Je activeert load balancing via het Pulse-icoontje op het startscherm van de Tibber-app.

Moet de Pulse aangesloten worden op stroom?

In principe niet. In de meeste gevallen heb je geen stopcontact nodig maar sommige meters kunnen de Pulse niet van voldoende stroom voorzien. In deze gevallen heb je een stopcontact of andere voedingsbron zoals een laptop nodig. Zie hieronder een overzicht van de slimme meters die een externe voedingsbron nodig hebben.

Heb je een van de onderstaande slimme meters?

Dan moet de Pulse aangesloten worden op stroom via de micro USB ingang aan de zijkant (niet meegeleverd). De P1 poort vind je op de plek van de blauwe stip.

Heb je een van de onderstaande slimme meters?

Dan hoeft de Pulse niet apart aangesloten te worden op stroom, de meter voorziet de Pulse van stroom. De P1 poort vind je op de plek van de blauwe stip.

De Pulse werkt niet, wat nu?

Ervaar je problemen met de installatie? Lees dan eens dit artikel. ✍️ Je kunt ons ook altijd een bericht sturen in de app en op de website of een e-mail sturen naar hello@tibber.com.

Kan ik de Pulse ook gebruiken als ik geen Tibber-klant ben?

Ja, dat kan. De Pulse geeft je dan alleen realtime inzicht in je stroomverbruik maar geen overzicht van je verbruik in het verleden.

Ik heb zonnepanelen, worden deze ook weergegeven in de Pulse-widget?

Jazeker! Zowel je verbruik als de teruglevering worden getoond in de app.

Hoe kan ik de energievreters in huis vinden?

Leuk om te zien dat je de Tibber Pulse wilt gebruiken om de energievreters in je huis te identificeren!
​
De Pulse laat real time zien hoeveel stroom er in totaal wordt verbruikt in je huis, maar niet welke apparaten dit veroorzaken. het is dus tijd om een kleine zoektocht te starten.🕵️‍♂️
​
Zo kan je bijvoorbeeld stekkers van apparaten waarvan jij vermoed dat het een groot- of sluipverbruiker is uit het stopcontact halen en kijken in de Tibber-app of het verbruik omlaag gaat. Je zou zelfs bepaalde stoppen in de meterkast uit kunnen zetten om zo in één klap een gebied uit te sluiten of juist te identificeren als grootverbruiker (keuken, badkamer, kelder etc.)
​
De meest voorkomende sluipverbruikers of ‘altijd aan’ apparaten in een huis zijn vaak routers, tv-boxen, vriezers, koelkasten, kokend water kranen en opladers.

Heb je nog vragen? Er is een goede kans dat je het antwoord kunt vinden in onze andere handige hulpartikelen.

Als je liever direct met ons wilt praten, kun je altijd een bericht sturen via de app, onze website, of een e-mail sturen naar hello@tibber.com. We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00! 📬​