Slim verwarmen
Slimme temperatuurregeling
Bedien je verwarming via de Tibber-app 📲

Alles wat je moet weten over de bediening van je verwarming via de Tibber app.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn radiatoren die warmte opwekken en verspreiden (elektrische- en oliegestookte radiatoren) en radiatoren die alleen vooraf gegenereerde warmte kunnen verspreiden (centrale verwarming). Het eerste type heeft een ingebouwd verwarmingselement dat de warmte genereert en vervolgens verspreidt. Bij het tweede type wordt verwarmd water via leidingen naar de radiatoren gestuurd.

Met een geïntegreerde thermostaat, warmtepomp of radiator stel je de gewenste temperatuur direct in de Tibber-app in. De temperatuur wordt automatisch geregeld met onze slimme algoritmes die rekening houden met zowel de weersvoorspelling als de prijs van elektriciteit. 🔥

Elektrische en oliegevulde radiatoren
Tegenwoordig wordt er bij de installatie van een nieuwe verwarming in een badkamer gebruik gemaakt van een olie of elektrische radiator. Beide radiatoren hebben een ingebouwd verwarmingselement dat warmte genereert.

• Bij elektrische radiatoren wordt de warmte naar de voorplaat geleid. Deze is meestal van metaal of glas. De voorplaat geeft vervolgens warmte af aan de lucht eromheen. Het grote voordeel van dit type radiator is dat ze snel verwarmen.

• Bij oliegevulde radiatoren wordt de olie in de radiator verwarmd. Dit zorgt voor een tweeledig verwarmingseffect: de lucht warmt op en de olie straalt warmte uit. Hierdoor blijft de warmte langer hangen. Dit type radiator heeft meer tijd nodig om op te warmen, maar de olie houdt de warmte ook langer vast, wat vaak leidt tot een stabielere temperatuur.

Om slim te kunnen verwarmen met elektrische en oliegevulde radiatoren moet er een wifi-verbinding mogelijk zijn. We hebben momenteel Power-ups voor de volgende merken:

• Ebeco (de Wallflex 500)

• Adax (of Glamox)

‘Watergedragen’ radiatoren
Dit type radiator maakt gebruik van warm water en is het meest voorkomend in Nederland. De cv-ketel of boiler warmt het water op en stuurt dit via leidingen naar de radiatoren in de woning. Dit water verwarmt vervolgens de buizen van de verwarmingselementen. Als de buizen verwarmd zijn door het water, geven ze warmte af aan de lucht eromheen.

Om dit type radiatoren via Tibber te kunnen bedienen, heb je een thermostaat met een WIFI verbinding nodig. We hebben momenteel Power-ups voor de volgende merken:

• Netatmo

• Een thermostaat van een ander merk dat kan worden bediend via Homey of FutureHome.
    ⚠️ Slim verwarmen werkt alleen wanneer je elektrisch verwarmt i.c.m. een geïntegreerde warmtebron of thermostaat.

Wanneer en waarom zou ik slim verwarmen kunnen gebruiken?
Door je radiatoren of thermostaten op Tibber aan te sluiten, krijg je toegang tot al je verwarmingselementen in de Tibber-app en kun je ze individueel of per kamer regelen, afhankelijk van je systeem. Je kunt Tibber ook toestemming geven om je verwarming slim aan te sturen. De verwarming van je huis wordt dan automatisch geregeld via onze slimme algoritmes die rekening houden met zowel de weersvoorspelling, de ingestelde temperatuur en de prijs van elektriciteit. ⚡️

Lees meer over slim verwarmen met Tibber.

Hoe begin ik met slim verwarmen?

1. Installeer en configueer een van de bovengenoemde radiatoren of thermostaten in de daarbij behorende app.

2. Open de Tibber-app en klik op Power-ups > Verwarmen > klik vervolgens op het merk van je radiator of thermostaat in de lijst.

3. Klik op Verbinden en volg de instructies in de app.

4. Wanneer je klaar bent, zal je radiator/thermostaat in een widget op het startscherm van de Tibber-app moeten verschijnen. Als je de widget niet ziet, klik dan op het filter-icoontje rechtsboven in de hoek en vink je radiator of thermostaat hier aan.

5. Wanneer je op de widget klikt, zie je de ingestelde temperatuur, de werkelijke binnentemperatuur en de status van de radiator. Je kunt op al deze opties klikken voor meer informatie, om de status veranderen, etc.

6. Helemaal onderaan vind je een knop met de tekst “Slim verwarmen: Uit". Wanneer je daarop klikt, kun je je voorkeuren instellen en slim verwarmen activeren. Wanneer je klaar bent, zal de knop "Slimme verwarming: Aan" weergeven.

Je bent klaar om je huis slim te verwarmen 🔥🎉

⚠️ Slim verwarmen werkt alleen wanneer je elektrisch verwarmt i.c.m. een geïntegreerde warmtebron of thermostaat.