Mill ☀️

Sluit je Mill-apparaten aan op Tibber en regel ze slimmer. 🧠

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel gaat specifiek over Mill. Voor algemene en basisinformatie over radiatoren verwijzen we je naar dit artikel. 💖

Als het je nog niet was opgevallen, we hebben niet één maar twee Mill Power-ups beschikbaar in de Tibber-app. Welke je moet kiezen hangt af van of je een generatie-1, -2 of 3 apparaat hebt. Je kunt controleren van welke generatie je apparaat is, door naar het serienummer te kijken. Als het begint met SKAG, is het een apparaat van generatie 1.

Mill 1.0

Dit is de "oude" power-up en deze praat met de oude API van Mill. Deze kan alleen nog gebruikt worden door generatie-1 apparaten van Mill, zelfs als je hun laatste app-update gebruikt.

Door je apparaat aan te sluiten op deze power-up krijg je toegang tot inzichten over je individuele verwarmingsapparaten van Mill. Je zult ook gebruik kunnen maken van onze functionaliteit voor vakantiemodus, slimme verwarming en dag- en nachtbesparing. Meer daarover lees je hier.

Mill 2.0

Dit is onze nieuwe power-up. We hebben deze gemaakt om te kunnen praten met alle gen2- en gen3-apparaten die zijn geüpgraded met de nieuwste firmware van Mill. Dit doe je door hun app te updaten naar minimaal versie 4.3.9.29 voor iOS en/of versie 4.3.16.50 voor Android en vervolgens de instructies te volgen. Deze Power-up kan dus alleen worden gebruikt met generatie 2- en generatie 3-apparaten die de bovenstaande stappen hebben doorlopen. Maar het heeft een aantal handige functies die onze oude integratie niet heeft. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet 🤩:

Ruimteregeling

In de nieuwe Mill app heb je de mogelijkheid om je apparaten te groeperen in verschillende kamers. Wat belangrijk is om in overweging te nemen, is hoe dit zal werken en eruit zal zien in de Tibber app.

• Als je radiatoren niet zijn aangesloten op een kamer of als ze zijn aangesloten op een kamer maar zijn ingesteld om individueel te worden geregeld, wordt elke individuele radiator toegevoegd als een "thermostaat-incoontje" in de Tibber app.

• Als ze wel zijn aangesloten op een ruimte, maar niet zijn ingesteld om individueel te worden geregeld, dan wordt de ruimte weergegeven als een "thermostaat-incoontje" in de Tibber app. Dit geldt voor alle radiatoren die niet zijn ingesteld om individueel te worden geregeld.

Doeltemperatuur

Als de doeltemperatuur via Tibber wordt gewijzigd, wordt een vooraf ingestelde "modus" in de Mill app gewijzigd in "Comfort modus". Dit heeft te maken met de beperkte mogelijkheden voor ons om andere modi te regelen.

Mill Sense

We ondersteunen nu ook Mill Sense. Deze zal verschijnen als twee "sensor-icoontjes", een voor vochtigheid en een voor temperatuur.

Afhankelijk van hoe deze is ingesteld, heeft deze ook invloed op de temperatuur die wordt weergegeven in het "thermostaat-icoontje" voor je kamers en/of individuele apparaten. De temperatuur die daar wordt weergegeven, zonder Mill Sense, is altijd het gemiddelde voor de kamer (als deze is gegroepeerd in kamers) of de werkelijk gemeten temperatuur voor de individuele radiator die wordt uitgelezen. Als je echter een Mill Sense hebt aangesloten op de kamer, wordt de temperatuur daar weergegeven.

⚠️ Belangrijk!

Als je iets verandert in de Mill app (bijv. je elementen verplaatsen tussen kamers, etc.) moet je een "re-pairing" doen in de Tibber app om de update te laten werken in de Tibber app.

PS. Zodra slimme verwarming of vakantiemodus is geactiveerd in de Tibber app, verschijnt er een Tibber logo in de Mill app om aan te geven dat we nu controle hebben over hoe de radiatoren werken. ✨

Aan de slag met je nieuwe Mill-apparaat

Als je jouw Mill wilt koppelen moet je eerst je radiator installeren volgens de instructies van Mill. Raadpleeg hun handleiding en/of support als je hulp nodig hebt. 📖

Vervolgens kun je het apparaat verbinden met hun app. Dit kan soms lastig zijn, dus hier zijn een paar tips en trucs:

• De apparaten moeten rechtstreeks op de router worden aangesloten via 2.4Ghz, modus b/g/n.

• Bluetooth moet geactiveerd zijn op je telefoon.

• Minimale OS-versie: iOS 8.0 of Android 5.0.

Zorg ervoor dat je alles hebt ingesteld in de Mill app en dat het werkt vanuit die app.

Nu kun je naar de Tibber-app gaan, je power-up zoeken, op Verbinden drukken en de instructies volgen. Je vindt de bijbehorende pictogrammen op je beginscherm in de Tibber app. 🫶