Slim verwarmen
Slimme temperatuurregeling
Slimme Temperatuurregeling - FAQ 💬

Vraag & antwoord over slim warmtebeheer

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot slim verwarmen en koelen.

Wat zijn de voordelen van slim verwarmen? ✨

Allereerst biedt het je de mogelijkheid om de temperatuur in huis te regelen, waar je ook bent. Heb je in de winter een keer per ongeluk de verwarming aan laten staan?

Geen probleem. Met één klik in je Tibber-app is dit opgelost.

Ook kan je op die manier onderweg naar huis alvast je verwarming aanzetten zodat je binnenkomt in een heerlijk opgewarmd en comfortabel huis.

Hoe kan ik kosten besparen met slim verwarmen? 💸

Je kan je kosten verlagen door de warmte in huis slimmer te regelen met Tibber wanneer je elektrisch verwarmt. Met een aangesloten thermostaat of warmtepomp stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in de Tibber-app in. De warmte wordt automatisch geregeld met behulp van onze slimme algoritmes die rekening houden met de weersvoorspelling en de stroomprijs.

Hoe kan ik slim verwarmen? 🧠

In de Tibber Store bieden we verschillende thermostaten en startpakketten aan voor slim verwarmen. Of je nu een verwarmingssysteem op gas of een warmtepomp hebt, beide zijn uit te rusten met een slimme thermostaat. Sommige thermostaten moeten via een interface met de app worden verbonden en sommige zijn al rechtstreeks met Tibber geïntegreerd.

Mill, Nibe Uplink, Tado, Panasonic Comfort Cloud, Mitsubishi Melcloud en Adax zijn al direct geïntegreerd met de Tibber-app. Voor directe bediening via de Tibber-app kan je de thermostaat aansluiten in de app onder 'Power-ups'.

Hoe laag laten jullie de temperatuur in huis dalen om energie/geld te besparen? 🌡️

We laten de temperatuur maximaal 3 graden dalen. Bij verwachte hoge prijzen kunnen we de warmtebron ook één graad boven de ingestelde temperatuur laten staan. Dit is nodig om de warmtebron niet de hele tijd aan te laten staan, zodat je tijdens de duurdere uren niet hoeft te verwarmen.

Hoe weten jullie de status van mijn warmtebron?

Door de meeste van onze integraties krijgen we de informatie rechtstreeks van de warmtebron, via de servers (API) van de fabrikant. Bij andere integraties halen we deze informatie van het apparaat dat tussen ons en de warmtebron is aangesloten, zoals Sensibo.

Het is een paar graden kouder in mijn huis dan wat de warmtepomp en Tibber zeggen, wat is er aan de hand? ❄️

Waarschijnlijk staat de temperatuursensor te dicht bij de warmtebron of op een manier dat deze wordt beïnvloed door andere dingen, zoals in de buurt van een hete lamp of open haard, in direct zonlicht, enz. Probeer hem indien mogelijk te verplaatsen.

Waarom regelt Tibber de ventilatorsnelheid niet? 💭

Onze algoritmen zijn ontworpen om met zoveel mogelijk warmtebronnen te werken en zoals je misschien al geraden hebt, zijn er enkele warmtebronnen die niet kunnen of mogen worden uitgeschakeld, sommige hebben geen ventilatoren, enz. Daarom regelen we alleen de temperatuur. Het zal bijvoorbeeld de levensduur van sommige warmtepompen beïnvloeden als we ze aan- en uitzetten, wat dan slecht is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Kan ik mijn verwarmingsapparaten op kamerniveau bedienen? 🏡

Dat kan op dit moment alleen als je Mill (lees hier meer) of Adax radiatoren hebt.

Voor Adax moet je je radiatoren in kamers groeperen in de Adax app wanneer je ze instelt, ongeacht je één of meerdere radiatoren in een kamer hebt. In het geval van Adax wordt er één thermostaat-icoontje per kamer weergegeven in de Tibber app.

Heb je nog vragen? Er is een goede kans dat je het antwoord kunt vinden in onze andere handige hulpartikelen.

Als je liever direct met ons wilt praten, kun je altijd een bericht sturen via de app, onze website, of een e-mail sturen naar hello@tibber.com. We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00! 📬​