Installatie van de Tibber Pulse ⚙️

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de Pulse installeert

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je start, check of het 2.4 GHz signaal van je router aanstaat. Bij sommige routers staat enkel de 5.0 GHz actief. De Pulse communiceert echter alleen met het 2.4 GHz. signaal.

1. Open de Tibber-app

2. Klik onderin in de menubalk op 'Power-ups'

3. Selecteer 'Tibber Pulse'

4. Scan de QR-code op de achterkant van de Pulse (dus niet de QR-code op de verpakking).

• Lukt dit niet, of heb je geen toestemming gegeven om de camera te openen, vul dan de code handmatig in.

5. Plug de meegeleverde kabel in de P1-poort van je slimme meter tot je een klik hoort. In de meeste gevallen zit de ingang van deze poort rechtsboven en moet je eerst een rubbertje verwijderen.

6. 💡⚪️ Check of het lampje van de Pulse begint te branden. Dit kan enkele seconden duren.

• Brandt het lampje niet, controleer dan eerst of de kabel aan beide kanten er goed in zit, duw tot je een klik hoort.

• Brandt het lampje nog steeds niet? Probeer de Pulse dan met een USB-kabel van stroom te voorzien. De P1-kabel dient wel aangesloten te blijven.

7. 💡🟢 Is het lampje groen? Dit kan 5 seconden duren, ga dan door naar stap 8.

• Wordt het lampje niet groen, probeer de Pulse dan met een USB-kabel van stroom te voorzien.

• Werkt dat niet, reset dan de Pulse door met een puntig voorwerp minimaal 6 seconden het gaatje aan de linkerkant van de Pulse in te drukken.

8. Selecteer je wifi-netwerk en voer je wifi-wachtwoord in.

9. ✅ De Tibber Pulse is verbonden en is vanaf nu op je home-screen in de Tibber-app terug te vinden.

10. 🧲 Door de magneet in de Tibber Pulse kan je 'm gemakkelijk opgangen aan je slimmer meter.

Ervaar je problemen met de installatie van de Tibber Pulse? Klik dan snel door naar dit artikel.