Smartlading og Grid Rewards

Denne artikkelen vil forklare hvordan smartlading og Grid Rewards henger sammen

Oppdatert over en uke siden

Grid Rewards er kun aktivt når smartlading er skrudd på. Det vil si, hvis smartlading er skrudd av vil ikke Grid Rewards starte eller pause lading på din lader for å balansere strømnettet.

For å kunne delta i Grid Rewards-programmet trenger man en ladeboks som støttes av Tibber. Dette er Easee, Zaptec, Wallbox, Charge Amps og Go-E. (Følg med, for plutselig dukker det opp andre merker, også! 😃)

I tillegg til å ha en kompatibel lader, må du også legge til et kjøretøy i appen. Da kan du slå på smartlading. 🚗

Du kan legge til bilen din ved å gå til Du - Elbiler, og deretter velge kjøretøyet ditt fra listen.

Når smartlading er slått av, vil ingen Grid Rewards-hendelser finne sted.

Grid Rewards slås automatisk på sammen med smartlading og kan ikke slås av separat.
Den kan bare slås av ved å også slå av smartlading.

Slå av smartlading ved å klikke på widgeten for bilen din som du finner på startskjermen i appen ➡️ Klikk deretter på ⚙️ -ikonet øverst i høyre hjørne for å få tilgang til innstillingene ➡️ Sett smartlading til AV.

Kan du ikke se bilen din? Prøv å klikke på innstillingsikonet øverst til høyre på startskjermen, og se etter bilen din i listen.

Hvordan er smartlading påvirket av Grid Rewards?

Når Grid Rewards-hendelser inntreffer, kan du oppleve følgende:

• Ladingen starter utenfor den planlagte tidsplanen som er basert på spotpris.

• Hvis ladingen allerede har startet, kan det hende at ladingen settes på pause en kort stund.

• Last- og effektbalansering påvirkes ikke, men de kan påvirke Grid Rewards-arrangementer, ved at effekten av Grid Rewards blir redusert.

Det overordnede målet er at bilen alltid skal være fulladet innen avgangstiden du har angitt. 🚙 Hendelser der Grid Rewards setter ladingen på pause, er sjelden lange nok til å utsette ladingen så lenge at bilen ikke blir ferdig i tide.

Oppdatert ladeplan - vises i appen:

En blå seksjon i ladeplanen indikerer når vi planlegger å lade bilen din ved hjelp av vanlig smartlading. Hvis du ser på ladeplanen etter at ladingen har funnet sted, vil den blå delen indikere når bilen din ble ladet.

Grønn: Grønne seksjoner viser når Grid Rewards har begynt å lade. Disse vil bli oppdatert etter at en hendelse har funnet sted.

Gult: Gule seksjoner viser når Grid Rewards har satt ladingen på pause. Disse oppdateres også etter at en hendelse har funnet sted.

Bilikon: Det er to ulike ikoner for bilen som vises i ladeplanen.

• Ikonet med stikkontakt viser når bilen meldte til oss at den ble koblet til laderen.

• Ikonet med klokken viser avreisetid som du har satt, og når bilen skal være ferdig ladet.

Du kan også sjekke ut Grid Rewards-artiklene våre for å lære enda mer ⬇️