Her har vi listet opp de mest vanlige utfordringene med Tesla Power-up.

I Tibber-appen har vi integrasjon med disse Teslamodellene:

• Model 3

• Model S

• Model X

• Roadster

Kjente utfordringer:

Lading avbrutt:
Dette skjer etter bilen er ferdig med å lade, men det fortsatt foregår vedlikeholdslading. Mest sannsynlig så oppstår feilmeldingen i det laderen bytter mellom 1- og 3-fase lading.

Du kan forsøke å sette Easee-ladeboksen til kun å tilby 1- eller 3-fase lading i Easee Cloud. Om du ikke finner innstillingen selv, så kan vi gjøre det for deg om du kontakter oss i chatten. NB! Dersom du har en annen bil som krever 1-fase lading, så må du sette Easee til enten å tilby 1-fase eller Auto lading.

Scheduled departure/charging:

Vi anbefaler at du skrur av denne funksjonen.

Bilen starter å lade av seg selv:
En feil i Tesla sin firmware får bilen til å starte å lade igjen, selv når vi har sendt melding om å stoppe ladingen. Skru av Scheduled departure/charging i bilen, og så på igjen. Problemet skal da være løst.

Asymmetrisk last på fasene:

Om du har en Model S eller X som lader med 3-fase på IT-nett så vil du se at belastningen på fasene ikke er symmetrisk på de tre fasene. Easee bare vil hindre den mest belastede fasen fra å overstige maks kapasitet.

Det er ingen løsning på dette siden bilens egen ombordlader ikke fullt ut støtter 3-fase lading på IT-nett. De eneste bilene som kan trekke symmetrisk last på IT-nett er Model 3 og muligens Y. Med 3-fase lading vil du likevel se litt høyere ladehastighet på opptil 8,5 kW.

Selvutladning:

Et vanlig spørsmål er om vår Tesla Power-ups vil føre til selvutladning. Så lenge smartlading er aktivert så vil du oppleve dette, men vi har det siste året gjort flere tiltak for å bedre dette.

Vi jobber kontinuerlig med å minske hvor ofte vi kontakter bilen og vekker den. Noe av det neste nå er at vi først vil sjekke om bilen er våken eller ikke før vi kontakter den. Siste oppdatering på dette kom i Oktober/November 2020.

Fint å vite:

Vi har dessverre ikke støtte for ladeplaner som allerede er satt i bilen. Vi er avhengige av å sende start/stopp kommandoer til bilen. Disse kommandoene vil overstyre ladeplaner du har satt i bilen din, men vil ikke endre dem.

Siste software oppdatering: TeslaFi gir en fin oversikt over siste versjon til bilen din: https://www.teslafi.com/firmware.php. Versjonsnummeret vil være det samme for alle modellene, men kan inneholde spesifikke endringer for en gitt modell.

For å kunne se releasenotater og andre data for oppdateringene, så kan du sjekke dette på Teslascope/Teslapedia: https://teslascope.com/teslapedia/software.

Tesla's egne informasjons sider: