Tesla - Feilsøking

De mest vanlige utfordringene med Tesla Power-Up

Oppdatert over en uke siden

Her har vi listet opp de mest vanlige utfordringene med Tesla Power-up.

I Tibber-appen har vi integrasjon med disse Teslamodellene:

• Model 3

• Model S

• Model X

• Model Y

Kjente utfordringer:

Lading avbrutt:
Dette skjer etter bilen er ferdig med å lade, men det fortsatt foregår vedlikeholdslading. Mest sannsynlig så oppstår feilmeldingen i det laderen bytter mellom 1- og 3-fase lading.

Du kan forsøke å sette Easee-ladeboksen til kun å tilby 1- eller 3-fase lading i Easee Cloud. Om du ikke finner innstillingen selv, så kan vi gjøre det for deg om du kontakter oss i chatten. NB! Dersom du har en annen bil som krever 1-fase lading, så må du sette Easee til enten å tilby 1-fase eller Auto lading.

Scheduled departure/charging:

Vi anbefaler at du skrur av denne funksjonen.

Bilen starter å lade av seg selv:
En feil i Tesla sin firmware får bilen til å starte å lade igjen, selv når vi har sendt melding om å stoppe ladingen. Skru av Scheduled departure/charging i bilen, og så på igjen. Problemet skal da være løst.

Asymmetrisk last på fasene:

Om du har en Model S eller X som lader med 3-fase på IT-nett så vil du se at belastningen på fasene ikke er symmetrisk på de tre fasene. Easee bare vil hindre den mest belastede fasen fra å overstige maks kapasitet.

Det er ingen løsning på dette siden bilens egen ombordlader ikke fullt ut støtter 3-fase lading på IT-nett. De eneste bilene som kan trekke symmetrisk last på IT-nett er Model 3 og Y. Med 3-fase lading vil du likevel se litt høyere ladehastighet på opptil 8,5 kW med S og X.

Selvutladning:

Et vanlig spørsmål er om vår Tesla Power-ups vil føre til selvutladning. Så lenge smartlading er aktivert så vil du oppleve dette, men vi har det gjort flere tiltak for å bedre dette.

Vi jobber kontinuerlig med å minske hvor ofte vi kontakter bilen og vekker den. Dersom du har en integrert ladeboks i appen vår så vil vi anbefale at du har smartlading aktivert på ladeboksen og ikke bilen. Da vil vi fortsatt hente siste batteristatus, men ikke vekke opp bilen 👍

Fint å vite:

Vi har dessverre ikke støtte for ladeplaner som allerede er satt i bilen. Vi er avhengige av å sende start/stopp kommandoer til bilen. Disse kommandoene vil overstyre ladeplaner du har satt i bilen din, men vil ikke endre dem.

Siste software oppdatering: TeslaFi gir en fin oversikt over siste versjon til bilen din: https://www.teslafi.com/firmware.php. Versjonsnummeret vil være det samme for alle modellene, men kan inneholde spesifikke endringer for en gitt modell.

For å kunne se releasenotater og andre data for oppdateringene, så kan du sjekke dette på Teslascope/Teslapedia: https://teslascope.com/teslapedia/software.

Tesla's egne informasjons sider: