Tibber Pulse specificaties 📃

Specificaties van de Pulse

Meer dan een week geleden bijgewerkt

• Verbinding met energiemeter: RJ12

• Netwerkverbinding: WiFi 2.4 GHz b/g/n

• Stuurt verbruiksdata: Elke 2 seconden (afhankelijk van de slimme meter)

• Stuurt spanningsdata: Elke 10 seconden

• Stuurt meterstand: Elke 10 minuten/uur

• Afmetingen: 33 x 80,5 x 24,5 mm

• Gewicht: 40 g

• Kabellengte: 1 m

• Kabelverbinding: RJ12

• Stroomverbruik: 175 mW

• Classificatie: IP20 (niet waterdicht)

• Temperatuurbereik: -20 °C tot 50 °C

• Communicatie: TLS encryptie (AES 128bits)

Welke informatie is beschikbaar in de app?

In de Tibber-app zie je het huidige stroomverbruik (in watt) en hoe groot de belasting per fase op dit moment is (in ampère).

Minimale systeemvereisten

Om de Tibber-app te kunnen gebruiken heb je minimaal IOS 16 nodig voor je iPhone of iPad. Voor android toestellen heb je minimaal Android 9 nodig.

Datagebruik:

Wanneer je de Pulse aansluit op een 4G-modem, is het goed om te weten dat de Pulse tussen de 50 en 100MB per dag verbruikt. Dit is afhankelijk van je meter.

Energieverbruik:

De Pulse gebruikt tussen de 19 en 30mA (milliampère) wanneer deze is aangesloten op de meter. Wanneer de Pulse ook is aangesloten via USB, zal hij 35mA tot 105mA verbruiken. Tijdens het koppelen heeft de Pulse gedurende een korte tijd meer stroom nodig.

NB: Heeft de Pulse wel een externe stroombron nodig? Dan wordt langdurig gebruik van een powerbank afgeraden.