Volkswagen - Feilsøking

De mest vanlige utfordringene med vår Volkswagen Power-up

Oppdatert over en uke siden

Du trenger et aktivt abonnement på WeConnect/Car-Net for at du skal kunne integrere bilen din i vår app. De fleste har dette inkludert det første året når bilen er ny, men etter dette er det en tjeneste man betaler for.

Tibber vil fungere med alle biler som benytter den klassiske WeConnect appen. Tibber vil fungere med alle biler som benytter både den klassiske WeConnect appen og den nye ID serien.

Tibber sender start/stop kommandoer til bilen for å kontrollere ladingen.

Kjente utfordringer:

Utfordring:

Mulig løsning:

VW ID.3 - Elektrisk støy fra laderen: Høyfrekvent lyd fra laderen. Dette kommer av elektrisk støy fra ombordladeren i bilen. Dette kan også føre til at lysene dine blinker.

Støyet forsvinner vanligvis. Det kan også hjelpe å koble fra og til ladekabelen. Per i dag finner det ingen fiks på dette dessverre.

E-Golf: Easee laderen (eller en annen hjemmelader) lager klikkelyder. Hvis lyden har høy frekvens og er ganske høy, så skyldes dette at laderens relé skrur seg av og på.

Så langt gjelder dette kun eldre modeller av e-Golf.

Feil: Dette virker å skyldes en dårlig designet ladeport på bilen, som tillater vann å trenge inn. Dette kan føre til en kortslutning i det elektriske anlegget.
Mulig løsning: Siden dette mest sannsynlig skyldes en feil i det elektriske anlegget i bilen, bør det derfor undersøkes av et VW verksted.

VW E-Golf (eldre modeller rundt 2015): Det er ikke mulig å koble bilen til appen vår eller WeConnect appen.

Hvis dette er et problem så må du mest sannsynlig få SIM-kortet i bilen reaktiver. Ta kontakt VW forhandler.

Meaning of charging port lights:

Color:

Meaning:

Fast grønn

Fulladet

Pulserende grønn

Lader

Blinkende grønn

Timer for lading er satt, klar til å lade når riktig tidspunkt kommer.

Gul

Bilen er plugget i, men lader ikke.
EVSE har mistet strømmen, bilen har nettopp blitt låst opp og stoppet lading, etc. Den vil noen ganger bli midlertidig gul under lading om ladingen pauses.

Fast rød

Ladekabelen er ikke låst skikkelig i ladeporten. Dette kan skyldes for eksempel at vekten til kabelen har klart å få den ut av posisjon, eller at noen kan ha gjort et rykk i kabelen mens du var borte.

Blinkende rød

Det er en feil i ladesystemet. Vanligvis skyldes dette feil med ladekabelen, så prøv gjerne en annen kabel. Om dette ikke fungerer så vil neste steg være å sjekke bilen ved et VW verksted.