Det här är Homevolt🔋

Låt oss presentera Homevolt - ett nytt sätt att skörda och lagra energi ⚡️

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Homevolt - ladda batteriet när elpriset är lågt, använd eller sälj när priset är högt.

Homevolt är ett smart batteri producerat i samarbete mellan Tibber och Polarium. Batteriet kan laddas från solceller eller från elnätet. Elen kan lagras tills du vill använda eller sälja den, till exempel när elpriset är högt.

Smarta funktioner och inställningar ⚙️

Homevolt kan styras manuellt i Tibber-appen, eller så kan du välja en av de två helautomatiska inställningarna:

• Smart maximering av besparingar: Homevolt laddas från nätet eller din egen produktion, när det kostar som minst. Elen används eller säljs när den ger dig som mest vinst.

• Smart användning av solenergi: Du laddar Homevolt från din solproduktion och levererar endast för din egen förbrukning. På så sätt minskar du ditt beroende av elnätet.

Passar Homevolt i mitt hem? 🏠

Homevolt är designad för att fungera i nästan alla hus och är anpassad till det nordiska klimatet. Homevolt passar vanligtvis inte så bra för lägenheter på grund av elmätarna i de flesta lägenheter och även reglerna i flerfamiljshus.

• Du behöver en huvudsäkring på 16A eller mer

• Fungerar med eller utan solproduktion

• Kan placeras utomhus eller inomhus

• Ökar den maximala strömkapaciteten i hemmet utan att belasta huvudsäkringen

Kapacitet och prestanda 🔋

• Du kan välja en kapacitet på antingen 6,6 kWh eller 13,3 kWh

• Batteriet är designat för 6000-8000 laddningscykler och har då 80 % kapacitet

• Består av litium-nickel-mangan-koboltoxider (NMC förkortat)

• Programvaran, gränssnittet och komponenterna kan enkelt uppgraderas

• Byggd med ett cirkulärt tankesätt och livslängd. Alla delar kan återvinnas.

• Byggt som ett robust högspänningsbatteri för maximal prestanda och lägsta möjliga kostnad per kWh

Här kan du läsa mer om hur du beställer Homevolt. Är du nyfiken på något mer om Homevolt? Här hittar du många frågor och svar.