Homey flows - Biblioteket

Här samlar vi de bästa och mest användbara Homey flows vi får tag på från Tibbers användare och anställda 👍

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Homey kan man som bekant skapa egna automationer eller flöden, som de
själva kallar det. Alltså ett gäng ”händelser” som ”körs” i följd vilket utför olika saker åt dig 🧠

Du kan t.ex. använda en förändring i elpris som en ”trigger” för att starta ett flöde
som analyserar hur högt elpriset är i förhållande till övriga tider på dygnet och vid vissa resultat kanske tänder en lampa någonstans, eller skickar en uppmaning till dina högtalare hemma, om att inte använda så mycket el den
närmaste timmen. Du har i princip fria tyglar att få dessa automationer att göra vad de vill.

Här nedan har vi samlat smarta flöden som våra användare och anställda satt ihop och använder för att ge information om elpriset eller optimera styrning.

Ett lite enklare flöde:

Ett flöde som får din Homey att blinka rött när elpriset är högt:

Ett mer avancerat flöde som kräver lite mer av användaren:

Ett flöde som aktiveras när elpriset ändras och då kontrollerar vilken dag
och klockslag det är, vilken utetemperatur det är, vilken temperatur en
specifik enhet har uppmätt, hur hög belastningen är på en fas till en
specifik enhet. Om allt detta matchar den specifikation som är satt kommer den
att anropa ett HomeyScript som justerar temperaturen på golvvärmen
med en logaritmisk formel som också innehåller elpriset.

Ett exempel på hur man kan göra för att skapa en virtuell termostat som man
kan kontrollera med Tibber:

För detta behöver du först installera Homey-appen VThermo.
Om du använder gratis-versionen av verktyget för att skapa flöden så krävs här
minst 3 stycken flöden för att det ska fungera:

• Flöde 1: Populera den virtuella termostaten med innetemperatur ifrån en
    annan innetemperatursensor: https://homey.app/sv-se/flow/-CKxqi/

• Flöde 2: När måltemperaturen (set point) ändras, kolla om den nya
    måltemperaturen(set point) är lägre än den gamla, och om den är det;
    stänger den av en extern strömbrytare: https://homey.app/sv-se/flow/Kklyqi/

• Flöde 3: När måltemperaturen (set point) ändras, kolla om den nya
    måltemperaturen(set point) är högre än den gamla, och om den är det; slå
    på en extern strömbrytare: https://homey.app/sv-se/flow/V4Ayqi/

Lycka till ⚡️