Watty
Watty kopplar inte upp till WiFi

Blinkar Watty rött eller hittar ni inte WiFi-listan vid konfiguration? Se vår lista över potentiella problem och lösningar.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi har gjort en lista på vad som kan vara potentiella problemkällor:

• Kolla i Appstore/Playstore att ni har den senaste uppdateringen av Tibber-appen.

• Signalkabeln behöver vara ordentligt intryckt, det ska "klicka till", så tryck hårt.

• Ibland så byter telefonen nätverk när den inser att du inte har internetuppkoppling via Wattyns hotspot. Kontrollera att du stängt av "byt till mobil data" eller liknande under avancerade inställningar under WiFi-menyn i telefonen.

• Se även till att godkänna Wattyns nätverk även om telefonen tycker att det är dåligt.

Testa att koppla Watty med flygplansläge aktiverat på telefonen. Om du har en telefon som lämnar WiFi på i flygplansläge (iOS11+ eller Android 11+). Glöm inte sätta på WiFi igen så det går att ringa till dig.

Steg för steg:

1. Håll inne knappen som sätter Wattyboxen i hotspotläge.

2. Sätt telefonen på Flygplansläge.

3. Gå till WiFi-listan, välj Watty-nätverket och se till att telefonen fortsätter vara uppkopplad.

4. Gå in i Tibber-appen och para ihop Watty-boxen med appen.
    Ni måste stå med telefonen nära Watty-boxen när ni parar.

Watty-boxen och inställningar illustrerad.

Om du har möjlighet - testa koppla med annan telefon/surfplatta.
Kolla om Watty fungerar med en LAN Ethernetkabel.

Annars kika på router inställningar.

• 2.4GHz nätverket är avstängt, detta måste vara aktivt.

• Wattyns IP-adress är inställd på dynamisk IP, kan behöva ändras till statisk IP-adress.

• Meshnätverk fungerar dåligt med Watty. Testa att tillfälligt koppla bort accesspunkterna i mesh-nätverket och bara anslut till huvudenheten.

• Om 2.4GHz nätverket är inställt på Auto eller 40MHz bandbredd, sätt detta på 20MHz.

• Vissa routrar erbjuder både 5GHz och 2.4GHz, detta kan anges som tex "5GHz föredras" eller två olika nätverksnamn (SSID) i nätverkslistan. Se till att det är ett 2.4GHz nätverk som Watty försöker ansluta till då enheten inte stödjer 5GHz. (vanligt i bland annat Tele2, Telenor, Google Wifi)

• Bandsteering är på, det ska vara avstängt.

Mer avancerade inställningar som kan ställa till det med anslutningen:

• Airtime fairness är på, det behöver vara avstängt (vanligt i ASUS routrar).

• Upnp är avstängt, det kan behöva vara på.

• QoS är på, det kan behöva vara avstängt.

• MultiCast är avstängt, det kan behöva vara på.

✍️ Har du någon mer fundering? Du kan alltid kontakta oss i Tibber-appen (vardagar) eller skicka ett mejl till hello@tibber.com.