MELCloud

Mitsubishi integration för att koppla din luft-till-luft-värmepump till Tibber.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

MELCloud är appen för Mitsubishi Electric. Om du har en luft-till-luft-värmepump från Mitsubishi Electric kan du värma ditt hem smart genom att ansluta MELCloud till Tibber-appen. Du behöver en officiell Mitsubishi Electric Wi-Fi-styrenhet för att ansluta varje system till MELCloud. Läs mer om detta på MELClouds webbplats.

Vanliga frågor om MELCloud:

Behöver MELCloud-användare en fysisk produkt eller fungerar Tibber-parningen bara genom att ha Tibber-appen?

Du behöver ingen ytterligare produkt för att ansluta MELCloud till Tibber.

Vilka Mitsubishi värmepumpar stöds i MELCloud?

Värmepumpen måste kunna kommunicera via Wi-Fi.
Flera av Mitsubishi värmepumpar har Wi-Fi-interfacet inbyggt men i vissa fall är det ett tillbehör. MELCloud kan användas till luft-luftvärmepumpar, luft-vatten värmepumpar och luftkonditioneringar.

Se här vilka modeller som kan styras via MELCloud.
Tillbehör WiFi-Interface MAC-567IF-E

Inbyggt WiFi-Interface MAC-577IF-E

❗ Endast luft-luft värmepumpar fungerar med Tibber.

Hur ansluter jag MELCloud till Tibber-appen?

I Tibber-appen hittar du MELCloud under Power-Ups. Välj "anslut" och logga in med samma inloggningsupppgifter du använder i MELCloud-appen.

Hur styr Tibber värme från min Mitsubishi värmepump via MELCLoud?

Tibber känner till elpriset i förväg och kan därför styra din uppvärmning så att den värms upp mest när elpriset är som lägst, vilket resulterar i lägre uppvärmningskostnader.

Du väljer din komforttemperatur i Tibber-appen och vi ser till att hemmet automatiskt förblir varmt till lägsta möjliga pris, utan att kompromissa med komforten. Läs gärna mer om smartstyrning här.

Vad är skillnaden mellan MELCoud och Sensibo Air?

MelCloud låter oss styra Mitsubishi-luftvärmepumpar direkt.
Sensibo ger luftvärmepumpar egenskaper som de annars inte har. Det är en s.k. "Man in the middle". Den förmedlar signaler från internet till luftvärmepumpen och vice versa.
Så, om man inte har Wi-Fi på luftvärmepumpen, kan en Sensibo lösa det.
Och, eftersom vi har en integration till Sensibo, kan man också få tillgång till våra funktioner för luftvärmepumpar den vägen.

Jag har en Sensibo-styrenhet, men ser också att det är möjligt att styra värmepumpen med MELCloud-integration. Vad fungerar bäst?

Båda integrationerna fungerar bra. Vi hade kanske valt MELCloud eftersom Tibber har direktkontakt med värmepumpen via denna integration.

Jag har anslutit MELCloud till Tibber, men får veta att det inte finns några termostater eller sensorer att ansluta. Vad gör jag?

Försök ta bort MELCloud från Power-ups. Logga ut och logga in igen i Tibber-appen och ta gärna bort cacheminnet (cache) för att se om det hjälper.

För att radera cachar: gå till Inställningar -> Appar -> Tibber -> Lagring -> Ta bort cache (inställningar -> appar -> Tibber -> lagring -> rensa cache).

Om du har ytterligare frågor eller om dina problem kvarstår kan du kontakta oss via chatten eller hello@tibber.com, så hjälper vi dig 🙂