MELCloud är appen för Mitsubishi Electric. Om du har en luft-till-luft-värmepump från Mitsubishi Electric kan du värma ditt hem smart genom att ansluta MELCloud till Tibber-appen. Du behöver en officiell Mitsubishi Electric wifi-styrenhet för att ansluta varje system till MELCloud. Läs mer om detta på MELClouds webbplats.

❓ Vanliga frågor om MELCloud:

Behöver MELCloud-användare en fysisk produkt eller fungerar Tibber-parningen bara genom att ha Tibber-appen?

Du behöver ingen ytterligare produkt för att ansluta MELCloud till Tibber.

Vilka Mitsubishi värmepumpar stöds i MELCloud?

Värmepumpen måste kunna kommunicera via wifi.
Flera av Mitsubishi värmepumpar har wifi-interfacet inbyggt men i vissa fall är det ett tillbehör. MELCloud kan användas till luft-luftvärmepumpar, luft-vatten värmepumpar och luftkonditioneringar, se här vilka modeller som kan styras via MELCloud.

Tillbehör WiFi-Interface MAC-567IF-E

Inbyggt WiFi-Interface MAC-577IF-E

❗ Endast luft-luft värmepumpar fungerar med Tibber.

Hur ansluter jag MELCloud till Tibber-appen?

I Tibber-appen hittar du MELCloud i listan under Power-Ups. Välj "anslut" och logga sedan in med samma personliga information som i MELCloud-appen.

Hur styr Tibber värme min Mitsubishi värmepump via MELCLoud?

Genom att använda smartstyrning låter du Tibber värma ditt hem vid de optimala timmarna. Tibber känner till elpriset i förväg och kan därför styra din uppvärmning så att den värms upp mest när elpriset är som lägst, vilket resulterar i lägre uppvärmningskostnader.

Du väljer din komfort temperatur du vill ha i ditt hem i Tibber-appen och vi ser till att hemmet automatiskt förblir varmt till lägsta möjliga pris, utan att kompromissa med ditt hem. Läs gärna mer om smartstyrning här.

Vad är skillnaden mellan MELCoud och Sensibo Air?

Genom integration direkt till Melcloud hoppar vi över en länk i förhållande till integration med Sensibo Air. Om du har MELCloud idag är en direkt integration med MELCloud den bästa lösningen.

Jag har en Sensibo-styrenhet, men ser också att det är möjligt att styra värmepumpen med MELCloud-integration. Vad fungerar bäst?

Båda integrationerna fungerar bra. Vi kanske har valt MELCloud eftersom Tibber har direktkontakt med värmepumpen via denna integration.

Jag har anslutit MELCloud till Tibber, men får veta att det inte finns några termostater eller sensorer att ansluta. Vad gör jag?

Försök ta bort MELCloud från Power-ups. Logga ut och logga in igen i Tibber-appen och ta gärna bort cacheminnet (cache) för att se om det hjälper.

För att radera cachar / cachar: gå till Inställningar -> Appar -> Tibber -> Lagring -> Ta bort cache (inställningar -> appar -> tibber -> lagring -> rensa cache).

Om problemet kvarstår kan du kontakta oss i chatten så hjälper vi dig 🙂