Opprinnelsesgaranti på strøm 🌱
Oppdatert over en uke siden

En opprinnelsesgaranti er et sertifikat som bekrefter at en gitt mengde kraft produseres ved et bestemt kraftverk. Strømleverandører, som Tibber, kjøper opprinnelsesgarantier fra kraftprodusenter. Vi kan da tilby deg som forbruker en garanti for at det produseres like mye fornybar energi som strømmen du bruker. Velger du å kjøpe strøm med opprinnelsesgarantier for fornybar energi, skaper du større etterspørsel etter fornybar energi og bidrar til at det blir produsert mer fornybar energi.

Tibber-kunder kan velge å betale for opprinnelsesgarantier fra nordisk vannkraft i appen: Klikk på på pris-boblen ➡️ Produsent ➡️ Velg produsent (Nordisk Vannkraft).

Fra 1. januar 2024 reduseres prisen på vannkraft fra Norden fra 8,41 øre til 5,21 øre/kWt. Prisen er garantert til 30. juni 2024.

Tibber har ingen fortjeneste på kjøp og salg av strøm, og heller ingen fortjeneste på å selge tjenesten Nordisk Vannkraft. Kunder som har valgt Nordisk Vannkraft i appen betaler det samme som andre Tibber-kunder + prisen for opprinnelsesgarantien. Altså:

• Spotpris + påslag på maks 2,95 øre/kWt + pris for opprinnelsesgaranti på 5,21 øre/kWt.

Her kan du se historisk utvikling av månedsprisen på opprinnelsesgarantien (inkl mva):

Dato

Pris opprinnelsesgaranti

Pris påslag

Pris opprinnelsesgaranti + påslag

Til og med juni 2023

4,13 øre

< 1 øre

< 5,13 øre

Juli, august, september 2023

4,13 øre

< 2 øre

< 6,13 øre

1. oktober 2023 - 31. desember 2023

8,41 øre

< 2 øre

< 10,41 øre

1. januar 2024 - 1. april 2024

5,21 øre

< 2 øre

< 7,21 øre

1. april 2024 - d.d.

5,21 øre

< 2,95 øre