Elbillading
Bilmerker og Power-ups
Lading av Volkswagen ID.x + Tibber

Tips til innstillinger og hvordan lading fungerer med dette bilmerket

Oppdatert over en uke siden

🚘 Koble din Volkswagen ID.x som Power-up til Tibber

1. Gå inn på "Power-ups" i menyen nede på hjemskjermen i Tibber-appen

2. Finn integrasjonen Volkswagen ID i listen og trykk "Koble til"

3. Følg instruksjonene for å legge til elbilen som Power-up

4. Elbilen skal vises i en widget på hjemskjermen

5. Gjør den ikke det så klikk på filter-ikonet oppe i høyre hjørne på hjemskjermen og huk av for at den skal vises på hjemskjermen

⚙️ Innstillinger & bruk

Volkswagen oppdaterer for tiden programvaren i flere av deres ID-biler. For at bilen din skal kunne smartlades som vanlig, kreves det minst versjon 3.0 av programvaren i bilen. Sjekk om du har rett versjon til at bilen kan sende posisjonsdata ved å følge disse stegene:

• Gå inn på bilens meny

• Klikk på "Bruker"

• Klikk på "Innstillinger"

• Klikk på "Personverninnstillinger"

• Aktiver "Send posisjonsdata"

Hvis du ikke har versjon 3.0 av programvaren, gjelder følgende i stedet.

I de aller fleste tilfellene gir bilprodusentene Tibber tilgang til elbilens GPS-posisjon via et API, slik at vi med sikkerhet vet at bilen er hjemme eller ikke.
Smartlading skrus av og på automatisk, basert på om elbilen er registrert hjemme eller ikke.

❗️Integrasjonen med Volkswagen ID.x gir oss pr i dag ikke informasjon om GPS-posisjonen ❗️

👉🏻 Det er derfor viktig at funksjonen Smartlading skrus "av for i dag" eller "av" når den ikke lades hjemme, slik at ladingen starter med en gang du plugger laderen i.
Som standard er Smartladning i appen alltid skrudd på for VW ID.x.
Ønsker du å ta hensyn til smartlading selv om elbilen ikke er hjemme så kan du selvfølgelig lade elbilen som normalt med funksjonen "på".

Eksempler

🏡 Smartlade elbilen hjemme eller på et annet sted:
I appen velger du innstilling: Smartlading ➡️

(Med mindre du har en Easee, Charge Amps eller Zaptec-ladeboks som Power-up i Tibber-appen og har smartlading aktivert direkte på denne).

🔌 Lade elbilen med en gang:

I appen velger du innstilling: Smartlading ➡️ "av i dag" eller "av". ("Av i dag" pauser smartlading det inneværende døgnet og vil skrus automatisk på igjen neste dag).

⚡️ Hurtiglade elbilen på ladestasjon:

Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å koble til elbilen og lade som normalt. Tibber registrerer at ladehastigheten er kjappere enn ved hjemmelading, og bilen vil lades direkte uansett hvilken innstilling en har på smartladingen i appen.

Har du fortsatt spørsmål om hvordan vi smartlader elbilen din? Ta kontakt med våre support-helter i direktemeldingstjenesten i appen eller på hello@tibber.com 🤗