Tibber Pulse
Kom i gang med Tibber Pulse KM

Alt du trenger å vite om plassering og installering av Tibber Pulse KM.

Oppdatert over en uke siden

Nå ønsker vi velkommen til Pulse KM, som er spesielt utviklet for Kamstrups OMNIPOWER®-målere. Pulse KM er utstyrt med en antenne for forbedret WiFi-støtte og har også en modul som gjør det mulig å trekke den nødvendige strømmen direkte fra måleren 🎊

Tibber Pulse KM kobles direkte til strømmåleren din, ingen elektriker er nødvendig. Plug and play 👇

First things first: Aktiver HAN-porten på strømmåleren

HAN-porten må være aktivert for at Pulse skal få informasjon fra måleren din. Den er som standard stengt. For å åpne den, kontakter du nettselskapet ditt (nettselskapet ditt er ikke Tibber, men selskapet som eier strømnettet der du bor 😉) og ber dem åpne HAN-porten. Det kan i noen tilfeller ta et par dager.

Slik kobler du til Pulse KM

1. Gå til Tibber-appen ➡️ Power-ups, finn Pulse og velg koble til. Følg instruksene du får i appen - scan QR-koden eller skriv inn koden manuelt.

2. Koble Pulse KM direkte i utgangen på toppen av måleren (ingen ekstra kabler trengst).

3. Installer antennen: Antennen kan plasseres på innsiden eller utsiden av skapet måleren befinner seg i. Plasseres antennen på utsiden, bør den festes på toppen, og kabelen bør gå ut på undersiden av skapet (for å ikke risikere at det kommer vann inn i skapet til måleren).

4. Når installasjonen er ferdig, vil du se forbruket i Tibber appen via Pulse-widgeten. Om du ikke ser dette, klikk på filter-ikonet øverst til høyre for å legge til Pulse-widgeten.

Plassering av Pulse KM og antennen

Pulse trenger god WiFi-dekning. Det følger med en antenne man kobler opp for bedre WiFi-dekning.

Noen tips tips og triks om montering:

• Har du strømskapet i kjelleren, kan det være lurt å plassere antennen på utsiden av skapet for best mulig mottak. Pass da på at det ikke kommer vann inn i målerskapet.

• Har Pulse dårlig dekning, kan det være at antennen er for langt unna WiFi-routeren. Her kan et lite tips være å forsøke å flytte router eller sette opp en WiFi-extender.

• Pulse er testet i ned mot 20 minusgrader og opp til +50 grader, men er ikke glad i vann, fukt eller kondens. Fuktskader dekkes ikke av garanti eller reklamasjonsrett.