MELCloud - Power up

Integrasjon til Mitsubishi Electric varmepumpe

Oppdatert over en uke siden

MELCloud er appen til Mitsubishi Electric. Dersom du har har luft-til-luft-varmepumpe fra Mitsubishi Electric kan du varme opp hjemmet smart ved å koble MELCloud til Tibber-appen. Du behøver en offisiell Mitsubishi Electric wifi styring for å koble hvert anlegg til MELCloud. Les mer om dette på hjemmesiden til MELCloud.

❓Ofte stilte spørsmål om MELCloud:

Må MELCloud brukere ha et fysisk produkt eller fungerer sammenkoblingen til Tibber kun ved å ha Tibber-appen?

Du trenger ikke noe ekstra produkt for å koble MELCloud til Tibber.

Hvilke Mitsubishi varmepumper støttes i MELCloud?
Alle merkene til Mitsubishi skal støttes i MELCloud men varmepumpen må kunne kommunisere via wifi. Det kan være at du er nødt å koble til et adapter: https://varmepumpeshopen.no/tilbehor/melcloud-wifi for å koble den til, eller invester i en Sensibo. Ta gjerne kontakt med en Mitsubishi forhandler for å sjekke dette eller kikk innom hjemmesiden til MELCloud.

Hvordan kobler jeg MELCloud til Tibber-appen?

I Tibber-appen finner du MELCloud i listen under Power-Ups. Velg "koble til" og logg deg deretter inn med samme personalia som i MELCloud appen.

Hvordan varmestyrer Tibber min Mitsubishi varmepumpe via MELCLoud?

Ved å bruke smart varmestyring lar du Tibber varme opp hjemmet ditt på de optimale timene. Med vår Power-up for Melcloud flyttes oppvarmingen i størst mulig grad til de billigste timene på dagen, noe som gir lavere oppvarmingskostnader. Tibber vet nemlig strømprisen på forskudd, og kan derfor styre oppvarmingen din slik at det varmes opp mest når strømprisen er på sitt laveste.

Du velger hvilken temperatur du vil ha i hjemmet ditt i Tibber-appen, og Tibber sørger for at hjemmet automatisk holder seg varmt til lavest mulig pris, uten at det vil gå ut over komforten i hjemmet ditt. Les gjerne mer om smart varmestyring her.

Hva er forskjellen på MELCoud og Sensibo Air?
Ved integrerasjon direkte til Melcloud, så hopper vi over et ledd i forhold til integrasjon mot Sensibo Air. Dersom du har MELCloud i dag vil en direkte integrasjon til MELCloud vil være den beste løsningen.

Jeg har en Sensibo styreenhet, men ser også at det er mulig å styre varmepumpen med MELCloud integrasjon. Hva funker best?
Begge integrasjonene funker fint. Vi ville kanskje valgt MELCloud, siden Tibber har direkte kontakt med varmepumpen via denne integrasjonen.

Jeg har koblet til MELCloud til Tibber, men får beskjed om at det ikke finnes noen termostater eller sensorer å koble til. Hva gjør jeg?
Forsøk å fjern MELCloud fra Power-ups. Logg ut og inn på ny i Tibber-appen, og slett gjerne cacher (hurtigbuffer) for å sjå om dette hjelper.
For å slette cacher/hurtigbuffer: gå til Innstillinger -> Apper -> Tibber -> Lagring -> Fjern Hurtigbuffer (settings -> apps -> tibber -> storage -> clear cache).

Dersom problemet fortsatt er der, kan du kontakte oss i chatten så hjelper vi deg.