Smartladda dina gäster
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det händer ju då och då att en får gäster - som ibland behöver ladda bilen.

"Åh nej, hur gör vi då?" frågade folket.

"Räds ej! Det är bara att lägga till en tillfällig bil." svarade supporthjältarna.

Det vanligaste som våra kunder använder när de får besök är en så kallad Tibber Dummy. Det är en icke-integrerad bil där du själv anger hur stort batteri bilen har och sedan manuellt ställer in hur många procents laddning bilen har just nu - innan inkoppling.

Gör såhär för att lägga till en icke-integrerad bil i Tibber-appen:

• Börja med att klicka på Du → Elbilar → Lägg till din elbil

• Högst upp ser du Integrerad samt Icke-integrerad

• Gå till Icke-integrerad och välj Tibber Dummy

• Välj Tibber Dummy på nästa skärm och ange Batterikapacitet för den bilen.

• Justera även Aktuell batterinivå på samma gång så att det motsvarar den faktiska batterinivån på bilen som skall laddas.

• Din nytillagda bil visas i en ikon på hemskärmen i Tibber-appen (Eller döljer sig bakom konfigurationsknappen uppe till höger).

• Under ikonen för bilen i samma vy hittar du smartladdningsinställningarna under kugghjulet.

• ​Ange avresetider på samtliga dagar (eller just den dagen gästerna behöver ladda).

• När detta är klart, gå då till ikonen för din laddare i Tibber-appen. Där under väljer du sedan ​Kugghjulet Bil att ladda Den bil du precis la till, t.ex. "Dummy".

Sådär! Nu är det bara att börja ladda gästbilen!