Information om Grön Teknik och batterisystem
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ny tolkning gällande skatteavdrag för hemmabatterier

Efter årsskiftet har Skatteverket gjort en ny tolkning av lagtexten. Det innebär att det gröna skatteavdraget nu endast gäller för batterier som uteslutande eller så gott som uteslutande används för att lagra egenproducerad el.

Med detta är Skatteverket tydliga med att om du vill tillämpa det gröna teknikavdraget på ditt batteri behöver du ha eller skaffa solceller innan installationen och använda batteriet så gott som uteslutande för hushållets användning av egenproducerad el – det vill säga, du kommer inte kunna använda batteriet för nätbalansering på stödtjänstmarknaden.

Flexibilitet och valmöjlighet med Homevolt
Vi på Tibber tar självklart hänsyn till den nya tolkningen och kommer att ge dig möjlighet att använda batteriet på de sätt som uppfyller kraven för grönt teknikavdrag.

Samtidigt kommer vi också att introducera en rad smarta funktioner till Homevolt där du kan optimera din egenproducerade el efter elpriset och aktivera olika stödtjänster som kan generera både besparingar och belöningar.

Vi ser fram emot att erbjuda dig flexibilitet och valmöjligheter när det gäller din Homevolt.

Att tänka på

Om du valt skatteavdrag för Grön Teknik på 50% görs avdraget direkt på fakturan. Avdraget avser köp av privatperson för eget bruk och du är själv ansvarig att undersöka om du kan nyttja avdraget.

För ytterligare information om Grön Teknik och för att kolla om du kan nyttja avdraget, vänligen läs mer på Skatteverkets hemsida.

I det fall köpet är gjort till pris som är justerat med Grön Teknik-avdrag, och Kunden inte uppfyller kraven för avdraget kommer Tibber meddela Kund och fakturera det fullständiga beloppet med betalningsvillkor 15 dagar.