Smartladdning
Problem med Smartladdning 2.0?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

️Vi har märkt av den ökade trafiken av frågor om den nya Smartladdningen. Här kommer några matnyttiga tips och tricks för hur du laddar bilen så smidigt som möjligt.

• Om du upplever att det strular, lägg till din bil som en icke-integrerad bil istället. Det gör du under Du > Elbilar. Saknas din bilmodell under "Icke-integrerad", välj Tibber Tribe 1 med justerbar batteristorlek.

Nu när du har lagt in din bil som icke-integrerad, behöver du inför varje laddning se till att inställd batterinivå i Tibber-appen motsvarar verkligheten (det som står i bilen eller bilens app) så att vårt laddningsschema vet hur mycket den ska ladda. Pröva det här i några laddningssessioner innan du lägger tillbaka din bil som integrerad.

Dra även en vända under bilens ikon och dess kugghjul för att bekräfta att avresetider för önskade dagar är satta. Från hemskärmen i Tibber-appen klickar du på bilens ikon > Kugghjulet högst upp till höger > Avresetid/Departure time 👇

För att Smartladda en icke-integrerad bil krävs en integrerad laddare från Easee, Zaptec, Go-e, Wallbox eller Charge Amps.

Har du en Tesla?

Testa att ta bort bilen och lägg till på nytt som Integrerad. Tesla har bytt plattform och vissa bilar kan ha halkat på efterkälken.

Har du en KIA/Hyundai?

I så fall rekommenderar vi att lägger till din bil som en icke-integrerad bil istället enligt ovan instruktioner.

Saknas det något på hemskärmen i appen, till exempel en bil eller laddare?

Kika uppe i högra hörnet under reglaget "Vy för hemskärm" och välj vilka widgets som ska visas på din hemskärm.

Spana in våra andra artiklar om Smartladdning 2.0!