Alla samlingarTibber Pulse
Tibber Pulse: Frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligste frågorna om Tibber Pulse - och lite till!

Uppdaterad idag

Behöver jag anlita en elektriker för att installera Tibber Pulse?

Nej, det behöver det inte. Du installerar den enkelt själv i elmätaren. När du lägger till din Pulse som Power-up i Tibber-appen ger vi dig steg-för-steg instruktioner för hur du ansluter din Pulse till elmätaren och Wi-Fi nätverket.

Kan jag använda Pulse utan att vara Tibber-kund?

Ja, du kan lägga till Pulse som en Power-up i Tibber-appen utan att ha ett aktivt elavtal. Däremot kan du inte se historik längre än 24 timmar bakåt.

Kan Tibber Pulse visa hur mycket el utvalda apparater förbrukar?

Pulse visar inte exakt vad som drar ström i ditt hem, men Pulse kan hjälpa dig att ta reda på det. Genom att slå på eller av en viss enhet ser du direkt i appen vad den förbrukar – på så vis kan du vidta åtgärder för att minska din förbrukning.

Hur fungerar lastbalansering med Tibber Pulse?

1. Tibber Pulse läser av hela ditt hems förbrukning i realtid direkt ifrån din elmätare.

2. När förbrukningen närmar sig maxbelastning sänker Pulse laddboxens effekt så huvudsäkringen inte överskrids.

3. Så fort den totala förbrukningen minskar så kommer Pulse stegvis öka laddeffekten igen.

Pulse pratar med laddboxen via Tibber-appen och kan på så sätt justera laddboxens effekt snabbt. För att det ska fungera krävs det att både din laddbox och Pulse är kopplat till Tibber-appen.

Hur vet jag att min elmätare är kompatibel med Tibber Pulse?

I Tibber Store finns 3 olika typer av Tibber Pulse; Tibber Pulse P1, Tibber Pulse HAN och Tibber Pulse KM. Om du vill veta vilken Pulse som är kompatibel med din elmätare kan du kika här. 👈

Jag har bytt WiFi-router. Hur får jag Pulse att fungera igen?

Om du byter din WiFi-router behöver du ställa in Pulse på nytt och koppla den till din nya router. Så här gör du:

1. Koppla från Pulse under "Power-ups" i Tibber-appen.

2. Koppla Pulse från HAN-porten i elmätaren.

3. Anslut Pulse till USB-ström (ej nödvändigt för Pulse KM).

4. Tryck på den lilla reset-knappen på sidan (använd ett gem eller SIM-utmatningsverktyg för att enklare komma åt knappen).

5. När Pulse lyser grönt kan du återansluta den i appen under "Power-ups" för Pulse.

6. Följ instruktionerna som visas på skärmen.

Tips: Kolla så att vi har tillgång till nätverket. För att vi ska få det måste lokal nätverksdelning vara aktiverad för Tibber.

Systeminställningar Scrolla ner till: Tibber Aktivera lokalt nätverk.

Kontrollera även att det är ett 2.4GHz nätverk. Det krävs för att Pulse ska kunna ansluta!

DDDD