Tibber Pulse: FrĂ„gor och svar đŸ€“

HÀr har vi samlat svar pÄ de vanligste frÄgorna om Tibber Pulse - och lite till!

Uppdaterad för mer Àn en vecka sedan

Behöver jag anlita en elektriker för att installera Tibber Pulse?

Nej, det behöver det inte. Du installerar den enkelt sjÀlv i elmÀtaren. NÀr du lÀgger till din Pulse som Power-up i Tibber-appen ger vi dig steg-för-steg instruktioner för hur du ansluter din Pulse till elmÀtaren och Wi-Fi nÀtverket.

Kan jag anvÀnda Pulse utan att vara Tibber-kund?

Ja, du kan lÀgga till Pulse som en Power-up i Tibber-appen utan att ha ett aktivt elavtal. DÀremot kan du inte se historik lÀngre Àn 24 timmar bakÄt.

Kan Tibber Pulse visa hur mycket el utvalda apparater förbrukar?

Pulse visar inte exakt vad som drar ström i ditt hem, men Pulse kan hjĂ€lpa dig att ta reda pĂ„ det. Genom att slĂ„ pĂ„ eller av en viss enhet ser du direkt i appen vad den förbrukar – pĂ„ sĂ„ vis kan du vidta Ă„tgĂ€rder för att minska din förbrukning.

Hur fungerar lastbalansering med Tibber Pulse?

1. Tibber Pulse lÀser av hela ditt hems förbrukning i realtid direkt ifrÄn din elmÀtare.

2. NÀr förbrukningen nÀrmar sig maxbelastning sÀnker Pulse laddboxens effekt sÄ huvudsÀkringen inte överskrids.

3. SÄ fort den totala förbrukningen minskar sÄ kommer Pulse stegvis öka laddeffekten igen.

Pulse pratar med laddboxen via Tibber-appen och kan pÄ sÄ sÀtt justera laddboxens effekt snabbt. För att det ska fungera krÀvs det att bÄde din laddbox och Pulse Àr kopplat till Tibber-appen.
​

Hur vet jag att min elmÀtare Àr kompatibel med Tibber Pulse?

I Tibber Store finns 3 olika typer av Tibber Pulse; Tibber Pulse P1, Tibber Pulse HAN och Tibber Pulse KM. Om du vill veta vilken Pulse som Ă€r kompatibel med din elmĂ€tare kan du kika hĂ€r. 👈

Jag har bytt WiFi-router. Hur fÄr jag Pulse att fungera igen?

Om du byter din WiFi-router behöver du stÀlla in Pulse pÄ nytt och koppla den till din nya router. SÄ hÀr gör du:

1. Koppla frÄn Pulse under "Power-ups" i Tibber-appen.

2. Koppla Pulse frÄn HAN-porten i elmÀtaren.

3. Anslut Pulse till USB-ström (ej nödvÀndigt för Pulse KM).

4. Tryck pÄ den lilla reset-knappen pÄ sidan (anvÀnd ett gem eller SIM-utmatningsverktyg för att enklare komma Ät knappen).

5. NÀr Pulse lyser grönt kan du Äteransluta den i appen under "Power-ups" för Pulse.

6. Följ instruktionerna som visas pÄ skÀrmen.

Tips: Kolla sÄ att vi har tillgÄng till nÀtverket. För att vi ska fÄ det mÄste lokal nÀtverksdelning vara aktiverad för Tibber.
​

SysteminstĂ€llningar → Scrolla ner till: Tibber → Aktivera lokalt nĂ€tverk.

Kontrollera Àven att det Àr ett 2.4GHz nÀtverk. Det krÀvs för att Pulse ska kunna ansluta!

DDDD