Bilmärken och Power-ups
Laddning av Skoda Enyaq iV med Tibber

Tips om vilka inställningar som fungerar bäst när du ska ladda din Skoda Enyaq iV.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Koppla in din Skoda Enyaq som Power-up

1. Gå in på "Power-ups" i menyn längst ner på hemskärmen i Tibber-appen.

2. Leta upp och klicka på integrationen för din bil i listan och välj sen "Koppla in".

3. Följ instruktionerna för att lägga till din bil som Power-up.

4. Din elbil ska visas i en widget på hemskärmen. Gör den inte det så klicka på reglaget uppe till höger på hemskärmen och klicka i att den ska visas.

Inställningar & användning

För att din Skoda Enyaq ska kunna smartladda som vanligt krävs den senast versionen av mjukvaran i bilen.

Har du inte senaste versionen av mjukvaran gäller nedanstående istället.

Många biltillverkare ger Tibber tillgång till bilens GPS-position via deras API så att vi säkert kan veta om bilen är hemma eller inte. Smartladdning slås då på och av automatiskt beroende på om bilen är hemma eller inte.

Integrationen med Skoda Enyaq-bilar som saknar denna uppdatering i mjukvaran ger tyvärr inte Tibber tillgång till GPS-positionen och Tibber utgår då från att bilen alltid laddas hemma.

👉🏻 Det är därför viktigt att du har smartladdning "av idag" eller "av" när du vill ladda bilen direkt och inte är hemma så att laddningen startar så fort du kopplat in laddkabeln. Men vill du smartladda bilen på annat plats än hemma går det naturligtvis bra och fungerar precis som vanligt om du har smartladdning "på".

Exempel.

🏡 Smartladda hemma

Om du vill smartladda din bil hemma eller på annan plats ska du ha Smartladdning: On (om du inte har en integrerad laddbox som Power-up i Tibber-appen och har smartladdning aktiverad på den)

🔌 Ladda direkt

Om du vill ladda din bil på en gång väljer du Smartladdning: "Av idag" eller "Av". "Av idag" pausar smartladdning för det innevarande dygnet men återaktiverar smartladdning nästkommande dygn.

⚡️ Snabbladda bilen på laddstation

Om du snabbladdar vid en laddstation ska du inte behöva göra någonting annat än att koppla in bilen och ladda på. Tibber känner av att laddhastigheten är snabbare än vid hemmaladdning och bilen kommer laddas direkt oavsett inställning för smartladdning.