För tillfället är Futurehome endast tillgänglig i Tibber Labs så du måste aktivera den funktionen under Mitt konto 👉 Mina uppgifter för att Futurehome X ska finnas tillgänglig under Power-ups. Vi är fortfarande i en testfas innan vi gör power-upen tillgänglig för alla 🤗

Vad är Futurehome?

Futurehome är en norsk smart hem-lösning bestående av en hub med tillhörande app som är tänkt att fungera som husets hjärna. Den låter dig koppla upp olika enheter över kommunikationsprotokollen Z-wave och Zigbee samt husets lokala nätverk så du kan styra ditt hem oavsett var i världen du är 🏝

Så kommer du igång med Futurehome

1. Anslut hubben till ett eluttag och nätverksuttag med de medföljande kablarna. Hubben kommer startas automatiskt och uppstarten kan ta några minuter.

2. Ladda ner Futurehome-appen från App Store eller Google Play och logga in med ditt Futurehome-konto. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett i appen.

3. Appen kommer känna av huben så snart både enheterna är uppkopplade mot samma nätverk. Så se till att din mobil är uppkopplad till samma WiFi-nätverk som huben när du startar den första gången.

4. För att lägga till nya enheter går du till Inställningar ➡️ Rum ➡️ Enheter.

Så kopplar du Futurehome till Tibber

Efter att du laddat ner Futurehome-appen och anslutit ditt hem till hubben kan du koppla Futurehome till Tibber.

👉 Klicka på Power-ups i Tibber-appen, leta upp Futurehome X i listan och klick på Koppla in.

Varför koppla Futurehome X till Tibber?

Med Futurehome X som Power-up får du tillgång till de termostater och sensorer du anslutit till Futurehome direkt i Tibber-appen så du kan spara både pengar och el genom smarta funktioner som att:

🔥 Automatiskt styra din uppvärmning baserat på elpris och och väderprognos för att undvika dygnets dyra timmar.

☀️ Sänk automatiskt temperaturen när du inte är hemma.

😴 Sänk automatiskt temperaturen på natten när du sover.

🏖 Sätt ditt hem i viloläge när du är borta en längre tid

Genom att koppla Futurehome X kan du får elpriset integrerat i ditt smarta hem och bygga din egna logik kring det 👍

✅ OBS: Om du har Futurehome Classic idag är det möjligt att uppgradera den till Futurehome X.

⚠️ Begränsningar: Tibber stödjer endast värmeenheter (sensorer och termostater) i den här första versionen av Futurehome X Power-up. Övriga funktioner kommer implementeras successivt utifrån efterfrågan.

❓FAQ

Vilka enheter stödjer Futurehome X?

För en uppdaterad lista av enheter, se: products.futurehome.io

Kostar det något att koppla Futurehome X till Tibber?

Nej 😀

Hur uppgraderar jag Futurehome Classic till Futurehome X?

Här får du vägledning 👍