Futurehome

Smart hub och Power-up

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är Futurehome?

Futurehome är en norsk smart hem-lösning bestående av en hub med tillhörande app som är tänkt att fungera som husets hjärna. Den låter dig koppla upp olika enheter över kommunikationsprotokollen Z-wave och Zigbee samt husets lokala nätverk så du kan styra ditt hem oavsett var i världen du är 🏝

Så kommer du igång med Futurehome

1. Anslut hubben till ett eluttag och nätverksuttag med de medföljande kablarna. Hubben kommer startas automatiskt och uppstarten kan ta några minuter.

2. Ladda ner Futurehome-appen från App Store eller Google Play och logga in med ditt Futurehome-konto. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett i appen.

3. Appen kommer känna av hubben när båda enheterna är uppkopplade mot samma nätverk. Så se till att din mobil är uppkopplad till samma WiFi-nätverk som hubben när du startar den första gången.

4. För att lägga till nya enheter går du till Inställningar ➡️ Rum ➡️ Enheter.

Så kopplar du Futurehome till Tibber

Efter att du laddat ner Futurehome-appen och anslutit ditt hem till hubben kan du koppla Futurehome till Tibber.

👉 Klicka på Power-ups i Tibber-appen, leta upp Futurehome i listan och klick på Koppla in.

Varför koppla Futurehome till Tibber?

Med Futurehome som Power-up får du tillgång till de termostater och sensorer du anslutit till Futurehome direkt i Tibber-appen så du kan spara både pengar och el genom smarta funktioner som:

🔥 Automatiskt styr din uppvärmning baserat på elpris och och väderprognos för att undvika dygnets dyra timmar.

☀️ Automatiskt sänker temperaturen när du inte är hemma.

😴 Automatiskt sänker temperaturen på natten när du sover.

🏖 Kan sätta ditt hem i viloläge när du är borta en längre tid

Genom att koppla Futurehome kan du få elpriset integrerat i ditt smarta hem och bygga din egen logik kring det 👍

⚠️ Begränsningar: Tibber stödjer endast värmeenheter (sensorer och termostater) i den här första versionen av Futurehome power-up. Övriga funktioner kommer implementeras successivt utifrån efterfrågan.

Vad händer med Futurehome Classic?

Futurehome Classic blev utfasat den 31 december 2022.

Om du har Futurehome Classic-hub så är det fullt möjligt att integrera Futurehome om du har gått över till Futurehomes nya app. Om du fortfarande använder Futurehome Classic-appen kan du kontakta Futurehome för att flytta din användare över på den nya appen.

❓FAQ

Vilka enheter stödjer Futurehome?

För en uppdaterad lista av enheter, se: products.futurehome.io

Kostar det något att koppla Futurehome till Tibber?

Nej 😀