För att Pulse ska fungera beror det på tillgång till ett WiFi-nätverk, antingen ditt eget eller kanske en grannes om ditt inte når till i för exempel en bostadsrättsförening.

Många har Pulse placerad inne i ett elskåp i en källare där täckningen inte är optimal. Det kan då vara en idé att sätta Pulse på utsidan av skåpet för att förbättra mottagningen.

Vid placering utomhus eller i ett inomhusskåp kan Pulse i vissa fall behöva ytterligare hjälp för att nå optimal signalstyrka. Då kan det hjälpa att ändra riktningen på Pulsens antenn så den är rätt riktad i förhållande till din router.

Illustrasjon av hvordan du kan endre retningen på Pulse for å få bedre dekning.

Pulse är designad för inomhusbruk. Vi har testat att den fungerar ner till minus 20 grader, så temperaturen brukar inte vara något problem. Pulse är däremot inte förtjust i vatten, och måste vara fuktfri, utan risk för kondens. En lösning kan vara att placera Pulse i en försluten behållare eller plastpåse. Om Pulse upphör att fungera på grund av fuktskador täcks detta inte av garanti eller reklamation.