Panasonic Comfort Cloud

Integrering till Panasonic värmepumpar som är anslutna till Comfort Cloud

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Panasonic Comfort Cloud är Panasonics egen app för att styra sina WiFi-anslutna värmepumpar. Med Panasonic Comfort Cloud kan du hantera värmepumpens alla funktioner och lite till. Kontrollera luftreningssystem, Econavi-sensor, luftflödesriktning, hastighet, temperaturinställningar och läge.

Anslutning av Panasonic värmepump till Tibber ⚡️

Om du har en luft till luft-värmepump som är ansluten till Panasonic Comfort Cloud-appen kan du enkelt ansluta den till Tibber och aktivera smart värmestyrning.

⚠️ Vi stöder inte Panasonic värmepumpar utan uppmätt rumstemperatur.⚠️

Såhär gör du:

1. När din Panasonic luft till luft-värmepump är ansluten till Wifi och ditt Panasonic Comfort Cloud-konto kan du ansluta den till Tibber.

2. I Tibber-appen hittar du Panasonic i listan under Power-ups.
    Panasonic Comfort Cloud tillåter bara en inloggning per konto så om du t.ex vill styra din värmepump från flera tredjepartstjänster (t.ex Tibber och Homey) så behöver du 2 olika konton, ett för resp. tjänst.

3. Klicka på "Koppla in" och logga in med samma inloggningsuppgifter som du använder i Panasonic-appen.

När du har lagt till din värmepump i Tibber kan du styra värmepumpen via Tibber och aktivera smart uppvärmning för att spara energi och pengar. Värmen kommer att styras automatiskt med hjälp av våra smarta algoritmer som tar hänsyn till både väderprognos och elpris.

Läs mer om smart uppvärmning och hur det fungerar här.

Vanliga frågor om Panasonic:

Behöver Panasonic-användare en fysisk produkt eller fungerar Tibber-kopplingen bara med Tibber-appen?

Du behöver inga extra produkter för att ansluta Panasonic power-up till Tibber.

Vilken Panasonic värmepump stöds i Panasonic Comfort Cloud Power-up?

HZ-Serien, NZ-Serien och TZ-serien Panasonic luft-luftvärmepumpar som stöds i Panasonic Comfort Cloud kommer också att stödjas i Tibber-appen.

Hur kan Tibber smart värma upp min Panasonic värmepump via Panasonic?

Med smart uppvärmning låter du Tibber styra uppvärmningen i ditt hus på de mest optimala timmarna under dagen. Med vår power-up för Panasonic flyttar vi värmen så mycket som möjligt till de billigaste timmarna på dagen, vilket ger lägre uppvärmningskostnader. Tibber vet elpriset i förväg och Tibber kan därför styra uppvärmningen och värma upp huset när priset är som lägst.

Du väljer vilken temperatur du vill ha i ditt hem i Tibber-appen, och Tibber ser till att huset håller värmen till lägsta kostnad, utan att kompromissa med komforten i ditt hem. Läs mer om smart uppvärmning här.

Vad är skillnaden mellan Panasonic Power-up och Sensibo Air?

Vår integration för Panasonic ger oss möjlighet att kommunicera direkt med din värmepump. Sensibo däremot fungerar som en mellanhand mellan Tibber och värmepumpen. Båda funkar bra, men om du har en Panasonic idag kommer integrationen av Panasonic att vara den bästa lösningen för dig.

Jag har en Sensibo-enhet, men jag ser att det är möjligt att använda smart värme med värmepumpen direkt via Panasonic-integreringen, vilket är det bästa alternativet?

Båda integrationerna fungerar smidigt, vi skulle nog rekommendera integrationen med Panasonic eftersom Tibber har direktkontakt med värmepumpen genom denna integration.

Jag har anslutit Panasonic till Tibber, men får ett meddelande om att den inte hittar några sensorer eller termostater att ansluta, vad ska jag göra?

Först kan du kontrollera om din värmepump är online i ditt Panasonic Comfort Cloud. Det är viktigt att du använder samma inloggningsuppgifter som du använder i din Panasonic-app. Försök först att ta bort Panasonic från Tibber-appen under Power-ups. Logga ut ur Tibber-appen och ta bort cache från appen. Du kan nu lägga till Panasonic power up.

För att rensa cache från appen går du till inställningar -> appar -> Tibber -> Lagring -> Rensa cache, observera att du måste logga ut ur appen innan du försöker detta.

Om problemet fortfarande kvarstår kan du kontakta oss på hello@tibber.com så att vi kan hjälpa dig vidare.