Elpriset med eller utan avgifter i appen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför skiljer sig spotpriset i Tibber-appen från spotpriset som visas på Nord Pool och i media?

Det pris som Nord Pool (och ofta media) visar är priset utan momsen (25%) och andra avgifter. I Tibber-appen kan du välja att se spotpriset med och utan avgifter.

När du klickar på prisbubblan på startskärmen i vår app och sedan scrollar ner så kan du välja att se pris utan avgifter (avgifter = moms 25% + påslag som går till att täcka lagstadgade avgifter som ursprungsgaranti, elcertifikat och handelskostnader till elbörsen). Du bör då få samma spotpris som NordPool visar timme för timme.

PS: Om du kollar elpriset på Nord Pool är det också viktigt att välja rätt currency (valuta) SEK.