Såhär installerar du din Pulse:

1. Öppna paketet och packa upp din Tibber Pulse, en USB-kabel och en nätverkskabel.

2. Kontakta nätbolaget och be dem öppna din elmätares P1-port.

3. Fäst Pulsen på din elmätare.

4. Koppla nätverkssladden mellan Pulse och elmätaren.

5. När Pulse är redo att installeras lyser den grönt.

6. För att starta installationen går du in i Tibber-appen och sedan till Power-ups.

7. Välj Pulse. När du trycker på Connect leder appen dig genom resten av processen, så bara för dig att följ instruktionerna.

8. Färdig! Nu är du redo hitta dina eltjuvar!

P1-porten och såhär öppnar du den:

P1-porten på energimätaren är en RJ12-port. Det är nästan samma port som du hittar på din router eller dator, men något mindre. Om kabeln från paketet är för kort kan du använda en längre om det behövs.

P1-porten och Pulse illustrerad.

När P1-porten är aktiv skickas information från din mätare via kabeln till den anslutna enheten, till exempel Pulse.

Som standard är P1-porten stängd, så att inga obehöriga kan kontrollera din förbrukning. För att aktivera porten måste du därför kontakta ditt nätbolag. Vissa nätbolag måste du ringa för att få detta gjort, medan andra erbjuder detta via deras webbsida om du loggar in med exempelvis BankID.

Här placerar du Pulse:

För att Pulse ska fungera är den beroende av en bra WiFi-anslutning, antingen via ditt eget eller kanske ett grannnätverk. Många har Pulse placerat inuti ett energiskåp, till exempel i en källare, där WiFi-täckningen inte är den bästa . I dessa fall kan det vara en idé att placera Pulse på utsidan för att få en bättre signal.

Om du upplever att Pulse har problem med att ansluta till ditt nätverk, för att den sitter inuti ett skåp eller utomhus, kan du behöva ändra riktningen Pulse antenn. På bilden till vänster ser du hur antennen placeras inuti Pulse. Försök att ändra riktning så att den är korrekt i förhållande till din router.

Illustrerad hur du kan  ändra riktningen Pulse antenn.

När det gäller att placera Pulse i ett utomhusskåp måste du veta att Pulse endast är avsedd för inomhusbruk. Vi har testat det för att fungera i upp till -20 grader celcius, så temperaturen kommer normalt inte att ge dig några problem. Pulsen tål dock inte vatten och måste därför placeras någonstans torrt utan risk för kondens. En lösning kan vara att placera Pulse i en försluten behållare eller plastpåse. Du bör också känna till att om Pulse slutar fungera på grund av vattenskador täcks detta inte av garantin.